2009 - Ubhres Productions

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Enterprise

Egy távoli világban, Khartadmocia elhagyott mocsaraiban polgárháború dúl. Helmet Zero őrmester ebben a furcsa világban indul tússzabadításra. 4 nehézségi szinten, szintenként 10-10 raboskodó leányzó várja, hogy megmentsük a fogságból. Alapos munkát kell végeznünk, ha nem mentjük meg az összes túszt, nem fejeződik be a küldetés, vissza kell mennünk, megkeresni a hátrahagyott rabokat! Ebbéli ténykedésünket önműködő ágyúk és furcsa evilági repkedő teremtmények próbálnak megakadályozni. Nem érdemes leállni lövöldözni, mert a szörnyek igen szívósak, és úgysem fognak sosem elfogyni. Az ágyúk viszont furcsa mód még segítségünkre is lehetnek: ha megsemmisítünk egy ilyet, a hátramaradó L betűvel jelzett konténerek felvételével pótolhatjuk a harcokban elvesztett energiánkat. A szakadékokra figyelnünk kell, ha beleesünk egyikbe, azonnal elvész egy életünk! Időlimit szerencsére nincs, és eltévedni sem fogunk, csak jobbra kell rohannunk...
Muníciónk korlátlan, de úgyis célszerűbb a futás! Szerencsére emberként nagyot tud ugrani és a levegőben is tudjuk magunkat irányítani (tipp: ha ugrás közben nem ütközünk a falnak, magasabbra tudunk ugorni).

Szokatlan stílusú játék ez a Mojon Twins-től, inkább a gyűjtögetős mászkálós játékok a fő profiljuk (pl. Lala Prologue, Sir Ababol). Ami viszont nem szokatlan, az a szépen kidolgozott grafika, sőt a Harlequin névre hallgató Spectrum-klónon által támogatott ULA64 módot is választhatjuk, melyben a megszokott Spectrum színeken felül további színeket is láthatunk - akár csak a Subacuatic c. játékukban. A humoros grafikát jól kiegészíti a kellően debil 128K-s zene. A képernyőn látható színorgia ellenére a játék során sehol sem láthatunk attribútum hibát, ennek viszont az ára, hogy a sprite-ok mozgatása karakteres.
Geco által készített Enterprise verzió látványos rasztercsíkozással még több színt használ a teljes képernyőn, mint az ULA64-es verzió (a képek is ebből készültek). Betöltés után pedig a végtelen élet felől érdeklődik a program.

Irányítás:
O - balra, P - jobbra, Q - ugrás, SPACE - tűz.
Az Enterpise verzióban a beépített, vagy az External 2-be dugott botkormányt használhatunk.

Örökélet: POKE 47384,0

Térkép