Lala Prologue

2010 - Ubhres Productions

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Lala életcélja, hogy híres boszorkány legyen. Hogy álmát megvalósítsa, beiratkozik a Nagy Boszorkány Akadémiára, ahol Mistress Morgana la Marrana - napjaink legnagyobb boszorkánya - tanította a varázslat és mágia tudományára. Egy napon az Akadémia szertárában elfogyott az emberi epe - ami a varázsfőzetek igen fontos összetevője - ezért Morgana maga ment el a közeli szupermarketbe újabb adagot vásárolni. Lala felügyelet nélkül maradt, így kihasználta az alkalmat, hogy gyakoroljon egy kicsit. Nem volt a legjobb tanuló, ez abból is látszott, hogy a kotyvasztott főzete semmilyen hatást nem fejtett ki egészen addig, amíg eszébe nem jutott, hogy szellőztet egy kicsit. Amikor azonban kinyitotta az ablakot és a főzettet friss levegő érte, a kotyvalékokkal teli edények kirepültek az ablakon és szétszóródtak az iskola közelében. Lala sejtette, hogy tanára nem örülne a "balesetnek", ezért elhatározta, hogy összegyűjti a zöld folyadékokkal teli edényeket.
A játék során 25 zöld, főzettel teli üvegcsét kell összegyűjtenünk. Ténykedésünket pókok, denevérek és más repkedő élőlények nehezítik. Ha ezekkel ütközünk, visszapattanunk róluk és energiánk is csökken, mely kezdetben 99 százalékon áll. Ugyancsak csökkenti az energiánk, ha a kék karókra tévedünk. Bármilyen magasból leeshetünk viszont, és a levegőben is tudjuk irányítani magunkat. Hogy mekkorát ugorjunk, az "ugrás" gomb nyomvatartásával tudjuk szabályozni.
Segítségünk is akad: a vízszintesen vagy függőlegesen repülő platókra ugorva utazhatunk is rajtuk, így eljuthatunk olyan helyekre is, ahová másképp nem tudnánk. Megcsappant energiánkat a nyalókák felvételével pótolhatjuk, melyek a már felvett üvegcsék helyén jelennek meg véletlenszerűen, ha visszatérünk olyan helyszínre, ahol ezeket már begyűjtöttük. A lila, zárt ajtókat pedig a sárga kulcsokkal nyithatjuk ki, melyek egyszer használatos darabok. Mint már említettem 25 üvegcsét kell összegyűjtenünk, de a térképen 26 darabot számolhatunk össze. Ezért egy kulcs is fölösleges... A játék nem is igazán nehéz, inkább türelem kell hozzá, mert néhol elég nehezen megközelíthető helyekre kell feljutnunk.

Irányítás:
O - balra, P - jobbra, Q vagy SPACE - ugrás.

Térkép