2010 - Ubhres Productions

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

A földnélküli, másodszülött nemesek körében a XI században terjed el az úri passzió, hogy csatlakoznak az éppen aktuális keresztes hadjárathoz. Sir Ababol így tesz, a spanyol lovag azonban a Szentföldre vezető szárazföldi utat választja. Egyedül indul hát a hosszú útra, a Pireneusokon átkelve azonban egy sajnálatos baleset folytán elveszíti kardját. Kard nélkül mégiscsak kínos lenne folytatni az utat, így szereznie kell egy újat. A helybéli kovácsnál kaphatók is széles választékban, azonban hősünk pénz nélkül vágott neki az útnak, így marad a bartel üzlet. Szerencsére a kovács erre kapható is, 25 ritka piros virág ellenében hajlandó adni egy kardot.
A spanyol Mojon Twins nevű csapatnak igen termékeny éve volt 2010. Sorban készítették a gyűjtögetős, mászkálós játékokat. A termékenységhez persze az is kellett, hogy ezen játékok gyakorlatilag ugyanazt a motort használják, csak a grafikát cserélték ki a szerzők. A gyűjtögetős játékok rajongói ezt talán nem bánják, hisz a csapat valamennyi játéka szépen kidolgozott, a Spectrum lehetőségeihez mérten szép, hangulatos grafikát sikerül "összedobniuk". Ezért aztán a Sir Ababol is gyakorlatilag ugyanúgy "működik", mint a sorozat első darabja, a Lala Prologue. Most tehát piros virágokat kell gyűjtögetnünk egy temetőben, illetve föld alatti kriptákban. Ennek megfelelően ellenfeleink csontvázak és denevérek, míg a repülő sírkövekre felugorhatunk. Egy életünk van, és kezdetben 128 egység életerőnk. Energiánk pótlását most sült csirkecombok hivatottak biztosítani, amik a már összegyűjtött virágok helyén jelennek meg véletlenszerűen, ha visszatérünk a helyszínre. A zárt ajtókat egyszer használatos kulcsokkal nyithatjuk ki.

Irányítás:
A menüben választhatunk billentyűzetet (O - balra, P - jobbra, Q vagy SPACE - ugrás), KEMPSTON, vagy SINCLAIR botkormányillesztőt.

Végtelen energia: POKE 41280,0; POKE 48110,0

Térkép