1987 -

akció, lövöldözős

Enterprise

Amstrad CPC

Talán nem mindenki tudja, hogy a "jobban kinéző", "gyári" Enterprise játékok Amstrad CPC átiratok voltak! (pl. Cauldron, Batman, Airwolf). Idehaza nem sokan ismerik ezt a géptípust, pedig Enterprise-unkhoz hasonlóan Z80A processzor dolgozik benne, a két gép grafikai és hangzásbeli képességei is hasonlóak. Egy nagy különbség azonban volt a két gép között: a CPC lényegesen nagyobb software választékkal rendelkezett! Persze ezek nagyrésze Spectrum-on is létező játékok voltak, de nem a Spectrum változatot írták át Amstrad-ra, hanem a gép teljesítményéhez igazított változatok voltak! Kézenfekvő megoldás lett volna tehát, ha Enterprise-ra nem Spectrum, hanem Amstrad játékokat írnak át. Sajnos azonban az első "nem hivatalos" konverzióra 2006-ig (!) kellett várnunk: Geco-nak köszönhetően immáron az Exolon Amstrad-os változatát is futtathatjuk.
Valószínűleg a CPC átiratok dömpingje azért nem árasztotta el annak idején az Enterprise klubokat, mert Magyarországon nem nagyon ismerték a gépet, és programot is nehéz volt hozzá idehaza beszerezni. Érdekes azonban eljátszani a gondolattal: hogyan alakult volna az Enerprise jövője, ha hasonló jó minőségű játékokat tudtunk volna futtatni...
A játék Spectrum és Amstrad változata csak grafikában különbözik, így a Spectrum változatnál leírtak maradéktalanul érvényesek erre a változatra is. Részletes ismertető helyett inkább pár összehasonlító képet láthatunk itt alább. A képek összehasonlítása közben ne felejtsük el, hogy a Spectrum változat a programozás csúcsát jelenti, ha így nézett volna ki minden Spectrum játék, egy rossz szava nem lehetett volna senkinek...)

Amstrad CPC
Spectrum

A letölthető állományban a játék négy változatát találjuk, melyek csak a színekben térnek el egymástól, így mindenki kiválaszthatja, melyik a legszimpatikusabb.

Cheat: definiáljuk a billentyűket "ZORBA"-ra, utána örökéletünk lesz.