Sand Scorchers

1984 - Unique

ügyességi

Spectrum (48k)

A teljesen ismeretlen Unique kiadó játékai (nincs sok) igencsak középszerűre sikeredtek. Nincs ez másként a Tron című film fénymotor jelenetét feldolgozó játékukkal sem, pedig kis odafigyeléssel sokkal jobban is sikeredhetett volna.
A történet szerint ezúttal homokfutók versenyeznek egymással, melyek rejtélyes módon csíkot (falat) húznak maguk után. A játékban összesen 12 nehézségi szint van, az elsőn egy ellenfél van, így némi fejszámolás után rájöhetünk, hogy maximum 12(!) versenyző küzdhet egymás ellen. Minden, a játékból kiesett ellenfélért pontot kapunk. Sajnos azonban a tempó túl gyors, és nem is lehet a menüben állítani. Így viszont a játék irányíthatatlan, lehetetlenül nehéz már 3-4 ellenféllel szemben is. Kár, pedig ha lassabb fokozat is lenne a programban, teljesen jól használható darab lenne... Válasszuk inkább a Blind Alley-t, vagy a Nikose c. pogramot!

A játékot egy vagy két játékos is játszhatja. Az első játékos a zöld csíkot húzó homokfutót irányítja, a második játékos a világoskéket.
A menüben billentyűzet mellett KEMPSTON, FULLER, CURSOR, SINCLAIR botkormány illesztőt választhatunk. Ha ketten akarunk játszani a gép ellen, valamely botkormányt kell választanunk, ilyenkor a második játékos billentyűzettel játszik. Kivéve, ha SINCLAIR illesztőt választunk, ilyenkor mindkét játékos botkormánnyal játszhat.