Rommel's Revenge
Tank Busters

1983 - Crystal Computing

akció

Spectrum (48k)

A cím egy kicsit megtévesztő, a Crytal Computing ezzel a hangzatos névvel tálalta a maga Battle Zone verzióját. A II. világháborús eseményekhez vajmi kevés köze van a játéknak, ám akit ez érdekel, a Desert Rats leírásánál olvashat erről is. Maga a játék technikailag kísértetiesen hasonlít a kortárs Combat Zone-ra. Célunk természetesen az ellenséges tankok kilövése. A navigációt most is segíti a képernyő felső részén látható radar, viszont nem kapunk információt, hogy az ellenség tőlünk jobbra-balra van (nagyon nem is hiányzik, a radaron úgyis egyértelmű a dolog). Az ellenség megtalálása szempontjából fontos tudni, hogy a célkereszt átalakul, ha az ellenséges harckocsi a célkereszt irányában van tőlünk. Ez akkor is megtörténik, ha az ellenség még olyan távolságban van, hogy a radaron nem látszik! Ha tehát nagyon nem találjuk az ellenséget, érdemes körbefordulni. A radart, ha kedvünk tartja ki is kapcsolhatjuk de ennek semmi értelme nincsen. Érdekesebbé teszi a játékot, hogy itt a lövések gyorsabbak, mint a Combat Zone-ban, és az ellenség is kicsit harciasabb. Szerencsére azért ellenfeleink is időnként mellélőnek (amikor az ellenséges hazckocsi lő, azt hangjelzés is kíséri, ilyenkor nem forduljunk felé, próbáljunk inkább kitérni.)

Sajnos a játékot csak billentyűzetről irányíthatjuk:
N - előre, M - hátra, X - balra, Z - jobbra, SPACE - tűz.
1 - hang be, 2 - hang ki, 3 - kilépés a játékból, R - radar ki / be, V - a háttérképhez tartozó vulkán ki- bekapcsolása.
A játékképernyő tetején mindössze a pontszámunk, és életeink száma látható. A játék hibájának tudható be, hogy időnként hosszabb idő is eltelik, mire megjelenik a következő harckocsi.