Piggy

1988 - Bug-Byte Software Ltd.

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Enterprise

Piggy a kismalac egy nap elhatározza, hogy egy házikót épít az elvarázsolt kerekerdő közepén, egy tisztáson. Az elhatározás tett követi: segítsünk Piggy-nek, hogy összegyűjtse a házikó 6 darabkáját! Építőanyag beszerző túránk a tisztásról indul. Az a tény, hogy egy elvarázsolt erdőben lakunk némileg megnehezíti a dolgunkat: elég nagy a "forgalom" az erdőben, és nem szabad "ütköznünk" az erdő egyetlen lakójával sem. Talán mondani sem kell, hogy abban az erdőben amiben kismalac van, farkas is kóvályog: az egyes képernyők lakói mellett egy farkas is a nyomunkban van, aki néhány másodperccel azután, hogy beléptünk egy képernyőre, szintén megjelenik, azon a bejáraton, ahol mi is bejöttünk!
A házikó 6 darabból áll, melyek az erdő 6 szegletében vannak szétszórva. Utunkat azonban zárt ajtók állják el. Az átjárókat csak a hozzájuk tartozó tárgy felvételével tudjuk kinyitni. A játék kezdetén még a start képernyőt sem tudunk elhagyni, mindaddig, amíg fel nem vesszük a fejszét. (Nézzünk jól körül, nem mindig egyértelmű, mik a felvehető tárgyak!) A házikó darabkáit egy-egy épületben találhatjuk, ahol a közlekedés meggyorsítását segítő teleportokat is láthatunk (lila-fehér négyszögek). Miután felvettük a képernyőn található házdarabot, a teleporton keresztül azonnal visszakerülhetünk a tisztásra. Itt megjelenik az újonnan beszerzett építőelem, és folytathatjuk a keresgélést, amelyet jelentősen megkönnyít a mellékelt térkép használata.
A játék a kisebb korosztálynak készült, s bár a grafika egyszerű építőelemekből van összerakva, hangulatos, változatos. (Még rakétakilövő állomás is van az erdőben...) A játék viszont talán túl nehéz lett, és némi szerencse is kell, nehogy a véletlenszerűen mászkáló farkas bekerítsen. Jet Set Willy és Atic Atac rajongóknak biztosan tetszeni fog!

A játékot Kempston botkormányillesztővel, vagy billentyűzettel (Z - balra, X - jobbra, K - fel, M - le) irányíthatjuk. Enterprise tulajdonosok a billentyűzetet használhatják.

Örökélet: POKE 37034,0
Sérthetetlenség: POKE 33442,1

Térkép