To the Rescue

1990 - Crash

ügyességi, mászkálós

Spectrum (128k)

Tojásfej rokonságát elrabolta egy őrült tudós, hogy kísérleteket végezzen rajtuk - mondjuk, ahogy kinéznek ez érthető, egy lábakon sétáló tojás minimum "érdekes"... Most kastélyában tartja fogva őket, így főhősünknek újra veszélyes kalandokba kell bonyolódnia: A kastély pincéjének szintjein külön-külön raboskodó rokonokat kell kiszabadítania, de ez csak úgy lehetséges, ha összegyűjti a pince adott szintjén fellelhető összes kulcsot.
A játékmenet - az első részhez hasonlóan - Manic Miner-szerű, bár a pince egy-egy szintje már 8 képernyőből áll. A pince minden szintjén egy rokonunk raboskodik. Először meg kell szereznünk az összes fellelhető kulcsot, majd ezután mehetünk a zárt ajtó mögött raboskodó rokonunkhoz, hogy kinyissuk az ajtót. Ha nincs meg az összes kulcs - erre a program külön nem figyelmeztet - hiába megyünk a cellához, nem történik semmi.
Főhősünk némileg fejlődött az első részhez képest: bát az esést továbbra sem bírja, most már ugrás közben, a levegőben képes irányt váltani. Erre a képességére szüksége is lesz a kulcsok kapkodása közben... A platókon most már alulról át tudunk ugrani, kivéve a piros falrészeket. Persze a feladatot most is megszabott időn belül kell teljesíteni, ezt jelzi a bal felső sarokban látható homokóra. Bármelyik képernyőn is vesztünk életet, mindig a start-pozícióba (ahol kezdtük a szintet) kerülünk vissza.
A kastélynak 4 szintje van, tehát 4 rokont kell kiszabadítani. Kár, hogy a játéknak ezután sincs vége, hanem folytatódik újra az első szinttel. Ezen kívül talán semmi rosszat nem lehet elmondani a játékról (figyelembe véve, hogy újságmellékletként jelent meg): a grafika csinosodott, és a 128K-s zene már játék közben i s szól.

Irányítás:
A menüben most is billentyűzet (Q - balra, W - jobbra, SYMBOL SHIFT - ugrás) és KEMPSTON illesztő a választék, de már a billentyűzetet definiálhatjuk is kedvünkre.
SPACE - játék szüneteltetése / folytatása.

Örökélet: POKE 58184,0

Térkép