Pippo

1986 - Mastertronic Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Egyszerű, de ötletes ügyességi játék, mely a grafika alapján elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült, de az idősebbek is jókat játszhatnak vele, remek kivitelezésének köszönhetően! Némi hasonlóságot mutat a Pac-Man játékokkal. A játék főhőse Pippo (mindenki döntse el, milyen élőlény ez a Pippo, az biztos, hogy lila és jó kövér...) Feladatunk, hogy a pálya összes mezőjét a megadott színőre változtassuk. Egy mező színét úgy tudjuk megváltoztatni, ha rálépünk (pontosabban ráugrunk, hiszen Pippo ugrálva közlekedik). A jobb alsó sarokban láthatjuk, milyen színűre kell festeni a játékteret (COLOUR). Ez az első nehézségi szinten egyértelmű, hiszen rögtön az adott színűre változnak a mezők, azonban a nehezebb szinteken többször kell ráugornunk egy adott mezőre, hogy a megfelelő színűre változzon! A játék 8 nehézségi szintet tartalmaz (tehát a 8. szinten 8-szor kell egy mezőre ráugornunk!), egy nehézségi szint négy képernyőből áll.
A játék közben különböző alakot öltő ellenfelek is rohangálnak a pályán, akikkel kerülendő a találkozás. Ezen a helyzeten változtathatunk az ugráló kapszula felvételével, melynek hatására 30 másodpercre rugóvá változnak ellenfeleink, ezidő alatt rájuk ugorva elkergethetjük őket (rövid idő elteltével visszajönnek...). Az időnként megjelenő napszemüveges vigyorgó pofára fordítsunk különös figyelmet, mert amerre halad letörli a befestett mezőket! Őt egyszerűen elkergethetjük, ha ráugrunk.
A már említett kapszulán kívül más segítséget is kapunk játék közben: az időnként megjelenő apró Pippo figurát felvéve jutalom életet kapunk.
Nemcsak az ellenfelekre kell figyelnünk, nem szabad a játéktér szélén, vagy a lyukakba ugorva lezuhannunk, mert ezt szintén egy életünk bánja.

Irányítás:
A menüben választhatunk billentyűzetet (O, P, Q, A), vagy KEMPSTON, SINCLAIR, CURSOR típusú botkormány illesztőt.
SPACE - játék szüneteltetése,
ENTER - játék megszakítása. (A betöltés után megjelenő címképernyőn is az ENTER megnyomásával tudunk továbblépni.

Örökélet: POKE 27532,42