Pinball Power

1989 - Mastertronic

flipper

Spectrum (48k)

A Spectrum tulajdonosokat nem igazán kényeztették el flipper programokkal. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legjobb flipper-program a Time Scanner, mely szintén 1989-ben jelent meg, egyidős-e programmal. A Pinball Power mégis tud újat mutatni! Igaz, -sajnos- a hangok nem kiemelkedőek (nyomába sem érhet a Time Scanner hangjainak), de a grafikai megvalósítás teljesen egyedinek számított akkoriban: 3D-ben láthatjuk a játékteret!
Betöltés után rögtön a flipper-tábla tárul elénk, az alsó sorban pedig a program üzeneteit láthatjuk, miközben a gép zenélget nekünk egy kicsit. A játékot a SPACE billentyűvel indíthatjuk. Az irányítás a következőképpen történik:

  • ENTER - labda indítása
  • Q, W, E, R, T - bal flipperkar
  • P, O, I, U, Y - jobb flipperkar

A flipper-tábla -mely nem számít túl nehéznek- tartalmazza a szokásos flipper-elemeket. A képernyő jobb oldalán láthatjuk a pontszámunkat (SCORE), az eddigi legmagasabb pontszámot (TOP), bal oldalon láthatjuk, hányadik golyóval játszunk (BALL), összesen 5 golyónk van. A golyó mozgatása meglepően élethű, a játékmenet gyors, élvezetes, érdemes kipróbálni!