Painter

1983 - A'n'F Software

Ügyességi

Spectrum (48k)

A klasszikus "festegetős" játék a maga idejében a Pac-Man-hoz hasonló népszerűségnek örvendet. Szinte minden számítógép típusra elkészült ilyen-olyan változatban. A tömör és velős cím egy jobban sikerült darabot takar.
Feladatunk, hogy egy emberkével pirosra fessük az egész játékmezőt. Amerre elhaladunk, festékcsíkot húzunk magunk után. Festőhengerünkben azonban csak véges mennyiségű festék van! A hengerünkben lévő festék minden lépésünkkel csökken, a fogyatkozó festéket úgy tudjuk pótolni, ha teljesen körbefestünk egy sárga festékesbödönt (ilyenkor az el is színeződik). Tovább nehezíti az életünket, hogy elszabadult festékhengerek rodeóznak a játéktéren, akikkel nem szabad ütköznünk! Először csak egy, majd kettő, három, a további nehézségi szinteken pedig négy festékhenger fokozza a bonyodalmakat. A játéktér mindig ugyanaz. A festékhengerek szerencsére véletlenszerűen mozognak, így az utolsó pillanatban - némi szerencsével - még kikerülhetnek minket akkor is, ha már nagyon körbekerítettek.
Ha ütközünk egy hengerrel elvész egy életünk (alul középen a lila tégelyek jelzik). Rosszabbul járunk, ha a festékünk fogy el: életeink számától függetlenül azonnal véget ér a játék! (A jobb alsó sarokban a PAINT jelzi a nálunk lévő festéket). Minden nehézségi szint elején újra feltöltődik festékkel a hengerünk.

A játékot csak billentyűzettel irányíthatjuk:
Q - fel, A - le, O - balra, P - jobbra,
S - játék indítása
H - játék szüneteltetése (folytatás: S).