Kidnap

1985 - Sparklers

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

A gonosz Kkrudd gyerekeket rabolt el, és tart fogva erődítménnyé alakított palotájában. Nekünk jutott a feladat, hogy kimenekítsük a gyerekeket a fogságból. A palotát gyilkos robotok őrzik, így feladatunk igen veszélyes! Miután kiszabadítottuk az összes gyereket, el kell vinnünk őket egy babakocsihoz, amivel elmenekülhetünk. A játék egy közepes Jet Set Willy klón, azonban nem is éri el annak színvonalát.
A palota berendezése nem túl változatos, vékony platókon tudunk közlekedni. Elég egy rossz ugrás, és több emeletet zuhanunk lefelé. Szerencsére bármilyen magasból leeshetünk, nem halunk meg, de elég nehéz lesz visszakapaszkodni a palota felsőbb emeleteire. Az utunkat álló kerítésekben viszont áram van, így nem szabad hozzájuk érnünk! Közlekedésünket több helyen teleportok könnyítik meg, melyekre ráállva a palota egy másik pontján találjuk magunkat. A gyerekek több helyen a "levegőben lógnak" így csak úgy tudjuk megérinteni őket, ha egy felsőbb emeletről leugrunk hozzájuk. Néhány helyen létrákat is találunk, melyeken ugrálva tudunk felfelé haladni.

A játékot irányíthatjuk Interface II, Kempston, Cursor, Protek botkormány illesztővel, vagy billentyűzettel is.
A, S, D, F, G - játék szüneteltetése,
Q, W, E, R, T - játék folytatása,
O - zene kikapcsolása,
P - zene bekapcsolása,
Z, X, C, V - balra,
B, N, M, SYMBOL SHIFT - jobbra,
SPACE, CAPS SHIFT - ugrás,
ENTER - játék indítása.

Bár a játékban vannak humoros grafikai megoldások (fősünk például igen jópofa), a végeredmény inkább csak közepes, akárcsak a hangok, és a zene, melyet valószínűleg mindenki hamar ki fog kapcsolni. Sajnos a játék nagyon nehéz.

Örökélet: POKE 57187,182; POKE 57275,182

Térkép