Bounty Hunter

1989 - Code Masters Ltd.

akció

Spectrum (128k)

Egy vadnyugati fejvadász mozgalmas életébe csöppenünk ebben az izgalmas játékban! Négy, különösen veszélyes bandavezért kell elkapnunk, élve vagy halva. Persze eszük ágában sincs magukat megadni... Minden küldetés (nehézségi szint) három jelenetből áll:

Az első rész egy Commando típusú megyek felfelé, és lövök mindenre játék. Lőszerünk véges, tehát ne lövöldözzünk ész nélkül. Talán mondani sem kell, nagy jövő nem vár itt ránk, muníció nélkül... A legfontosabb felvehető extra a lőszer! A földön heverő pisztoly tűzerőnket fokozza. (Mondjuk az egyszerre 4 irányba lövő pisztoly egy kicsit érdekes.....) A pénzeszsák pontszámunkat gyarapítja. A szint végén a vasúti sínek előtt, egy megbúvó lövészt kell lelőnünk, valamint lemészárolnunk a ránk támadó nagyobb fegyveres csoportot. Ha felfejlesztettük a fegyverünket, hogy négy irányba lőjön, javasolt folyamatosan rohanni!

A második szinten egy vonatot üldözünk lóháton, amin a bandavezér és a bandája menekül. Előrevágtatva a mozdonyhoz, meg kell állítanunk a vonatot. A bandatagok persze ebben megpróbálnak megakadályozni, így érdemes viszonozni a tüzet. A mozdonyt úgy tudjuk megállítani, ha eltaláljuk a mozdony oldalán lévő STOP feliratú gombot (lásd a képen). Ha nem sikerül megállítani a mozdonyt, a vonat hátuljától újra próbálkozhatunk. Muníciónk most is véges, de itt bőségesen elegendőnek tűnik a lőszerünk.

A harmadik részben már csak a bandavezérrel történő leszámolás van hátra egy izgalmas párbaj keretében (Highnoon stílusban). Ha a banditát lábon találjuk, élve sikerült elfogni, amiért jutalmat kapunk. Ha túl sokat tétovázunk, vagy elfogy az összes lőszerünk, a bandavezér egérutat nyer, és lemondhatunk a kitűzött pénzjutalomról!

Bár a játék sok eredeti ötletet nem tartalmaz (mondhatni semennyit...), némi ráhangolódás után jókat lehet vele játszani. A 48K-s hangoktól csodát nem várhatunk, de a 128K-s zene nagyon feldobja a hangulatot. A grafika a lehetőségekhez képest szép lett, kár, hogy a második jelenet grafikája teljesen monokróm.

Irányítás:
A menüben a 'C' megnyomásával választhatunk billentyűzetet, billentyűzetet (O, P, Q, A, SPACE), SINCLAIR, vagy KEMPSTON illesztőt.
A játékot a tűzgomb megnyomásával indíthatjuk.
ENTER - játék szüneteltetése.

Örökélet: POKE 43723,0
Végtelen lőszer: POKE 39870,0