Highnoon

1983 - Abbex Electronics

ügyességi

Spectrum (16k)

Enterprise

A Highnoon egy nagyon egyszerű, de annál ötletesebb játék. Pénzbedobós játék feldolgozása: a Midway 1977-es (!) Boot Hill című játéka alapján készült. Ebben a grafika még monokróm volt, így a Spectrum verzió látványban talán egy fokkal többet is nyújt... Megjegyzendő, hogy a Boot Hill is folytatás, az előd az 1975-ös Gun Fight volt (ebben még nem volt szekér). Vadnyugati párbajhősként kell bizonyítanunk rátermettségünket. Küzdhetünk a gép ellen, vagy ketten, barátunkkal is párbajozhatunk.
A két küzdő fél a képernyő két oldalán áll. Csak le-fel tudunk mozogni. Fegyverünk hatlövetű, ha ellőttük az összes lőszerünket, addig nem tölthetünk újra, amíg ellenfelünk is ki nem üríti a pisztolyát (remélhetőleg nem belénk...). Ha mindkét fegyver üres, csak akkor tölthetünk újra. A célzást tereptárgyak is nehezítik, az eredeti verziótól eltérően csak vízszintesen tudunk lőni. A kocsi felfelé haladva kigurul a képernyőből, a kaktuszokat több lövéssel átlőhetjük. A küzdelem időre zajlik, a hátralévő időt a játékképernyő felett, középen láthatjuk. (Ne aggódjunk a gép sokkal hamarabb le fog mészárolni minket...) A képernyő tetején láthatjuk még a két játékos pontjait, és a töltényeinek számát.
Az irányítás csak billentyűzetről lehetséges:

 
1. játékos (bal oldal)
2. játékos (jobb oldal)
fel
1
0
le
A
L
tűz
X
M

Betöltés után be kell állítanunk, hogy egy vagy két játékos játszik, illetve a gépi játékos tudását. A játék elsősorban két játékos kölcsönös bénázása esetén izgalmas, a gép elég kemény ellenfél...