Boulder Dash II
Classic Collection

2009 - Triumph Game Labs

logikai, ügyességi

Spectrum (128k)

C64-en rengeteg Boulder Dash játék létezik, átszerkesztett pályákkal. Ezek közül a Profi Boulder sorozatból kapunk ízelítőt ebben a játékban. A Boulder Dash 2 és a Spectrumos "maszek" Boulder Dash N pályái mellett a Profi Boulder 44-116 részei közül választhatunk a betöltés után megjelenő menüből. Így összesen 40 (!) pálya-készletből választhatunk. Természetesen egy képernyőn nem is fér ki a 40 tételes lista, az A, B, C, D, E billentyűkkel "lapozhatunk" a listában. Választhatunk ezen kívül grafikai módot (TILESET): a klasszikus és egy futurisztikusabb látványvilág közül választhatunk. Az egész program egyben betöltődik a memóriába, így viszont 48K-s gépbe nem fért be, csak 128K-s gépen működik.
A játék kezelése megegyezik a hivatalos Boulder Dash sorozatban megismertekkel, hisz a program a 2. rész átszerkesztésével készült. (Így sajnos a program nem mentes attól a hibától sem, hogy emberünk gyorsabb, mint a képernyő-scroll...) Ismétlésképpen csak a billentyűfunkciókat említem meg:

  • SPACE - játék szüneteltetése / folytatása
  • Q - pálya újrakezdése (egy életünk elvesztése árán),
  • S - játék megszakítása, visszalépés a pályaválasztó képernyőre,
  • P - játékosok számának kiválasztása (pályaválasztó képernyőn működik),
  • J - visszalépés a játék választó menübe (pályaválasztó képernyőn működik). (Ennek a gombnak a funkciója megváltozott tehát, de így sokkal praktikusabb, mint az első rész.)

Szubjektív vélemény, hogy a játék negatívuma, hogy a Profi Boulder sorozat - nevének megfelelően - nagyon nehéz pályákat tartalmaz, egy átlag "halandónak" sok sikerélményben nem lesz része.