Bear Bovver

1983 - Artic Computing Ltd.

Ügyességi

Spectrum (48k)

 

Ted maci vadonatúj, elektromos kisautójával indul próbaútra. Azonban hamarosan szembesül a kor akkumulátorainak korlátozott kapacitásával. Az autó már alig vánszorog, amikor Ted észreveszi, hogy - minő véletlen - a fölötte lévő állványzaton akkumulátorok várják az elektromos autók tulajdonosait. Nincs más dolga, minthogy a kocsi fölötti akkumulátorokat annak platójára juttassa. Ez úgy történik, hogy előttük elhaladva egy emelettel lejjebb guríthatjuk azokat, míg végül a kocsi platóján landolnak. Ténykedését azonban 4 mogorva alak akadályozza, akikkel kerülendő a találkozás.
A játék tehát egy Barmy Burgers (Burger Time) klón, de hamburger helyett elemekkel "gurigázunk". A játékszabályok így nagyjából azonosak: Ha egy akkumulátort úgy gurítunk le, hogy egy ellenfél éppen alatta jár, némi plusz pontért, rövid időre megszabadulunk tőle. Az ellenfeleink meglehetősen célirányosan követnek, így más eszközökkel is fel vagyunk szerelve, nevezetesen 5 db időzítettbombával, melyeket a tűz megnyomásával helyezhetünk le a földre. Két másodperc elteltével a bomba felrobban, reményeink szerint a minket üldöző kompániával egyetemben (ellenfeleink meg sem próbálják kikerülni a bombát). További "menekülési lehetőséget" jelent az, hogy a kocsink vezetőülésébe bármikor vissza tudunk mászni, ahova nem tudnak követni üldözőink. Fontos, hogy mindig csak azt az akkumulátort gurítsuk legalulra (azaz az autónk platójára), ami alatt a kocsink áll. Ellenkező esetben a szintet nem tudjuk teljesíteni, mert a kocsi, miután belegurítottuk az új akkumulátort, neki fog ütközni az úton fekvőre! Játék közben, véletlenszerűen kirak a gép különböző, ehető csemegéket, melyeket némi plusz pontért elfogyaszthatunk.
A játék megfelel az '83-as elvárásoknak, elsősorban a kisebb korosztálynak készült. Azonban 4 üldözővel kicsit nehéznek tarthatta a kiadó a játékot, ezért két nehézségi fokozatot választhatunk. A könnyebb (BABY BEAR MODE) fokozat annyit jelent, hogy sérthetetlenek vagyunk. Ez elég meglepő megoldás, és sajnos így unalmas is a játék...

Irányítás:
A menüben billentyűzetet, vagy KEMPSTON, FULLER illesztőt választhatunk.
Billentyűzetkiosztás:

ENTER, P, 7 - jobbra,
L, O, 6 - balra,
Q, W, E, R, T, 9 - fel
A, S, D, F, G, S, 8 - le
alsó sor, 0 - bomba.