1983 - Blaby Computer Games

Ügyességi

Spectrum (48k)

 

Üldözött már valaha két óriás kolbász és egy tükörtojás? Idősebbeket talán még igen, akik emlékeznek a Midway 1982-es Burget Time című játékára. A coin-op játék a Space Invaders-hez hasonló sikereket könyvelhetett el, bár a játék fénye hamarabb megkopott. Ennek a játéknak az egyik első Spectrum-ra készített változata a Barmy Burgers. A játékban egy szakácsot irányítunk - aki eredetileg a Peter Pepper néven volt ismert -, feladatunk három hamburger elkészítése. A hamburgerek alkotórészei az egymás fölötti emeleten helyezkednek el, amerre elhaladunk, az lábunk alatti összetevő egy emelettel lejjebb esik, lejjebb taszítva az esetleg alatta lévő alkotórész is. A feladatot akkor teljesítettük, amikor mind a három hamburger alkotóelemei egymásra kerültek a legalsó sorban. Az emeletek között a létrákon közlekedhetünk.
A nehézséget a minket kergető óriás kolbászok, és a tükörtojás jelentik, amik véletlenszerűen mozognak a pályán, de még így is elég nagy a valószínűsége, hogy előbb-utóbb bekerítenek. Szorult helyzetekben a nálunk lévő bors szétszórásával védekezhetünk: a haladási irányunkba szórva a fűszert rövid időre lebéníthatjuk a mellettünk lévő ellenfelünket. A borsszóróban "hintésre" elegendő fáűszer van. A megvadult kolbászoktól és tojástól rövid időre úgy is megszabadulhatunk, ha fejükre esik a hamburgerek egyik összetevője. Ilyenkor is a kiinduló pozíciójukba kerülnek vissza.
Ha teljesítettük a feladatot, kezdődik az egész elölről - az eredeti változattól eltérően - ugyanazon a pályán. Így a játék elsődleges célja mindössze a magasabb pontszám elérése. Pontokat a következőképpen szerezhetünk:

  • átfutunk egy hozzávalón: 50 pont,
  • a leeső hozzávalók összezúznak egy tojást vagy a kolbászt: 30 pont,
  • borsot szórunk a tojásra: 30 pont,
  • borsot szórunk egy kolbászra: 20 pont.

Játszhatóság szempontjából a játék sajnos nem az igazi, mert a karakteres animáció miatt a borsszórást nagyon pontosan kell időzítenünk. Ha hamburgert szeretnénk magunknak készíteni, javasolt inkább a Mr. Wipmpy-t választani...
A játékot KEMPSTON illesztővel iráyníthatjuk.

Örökélet: POKE 58654,0
Végtelen bors POKE 56543,0