Orbs

1986 - Andrew Richards & BoxSoft

ügyességi

Enterprise

Andrew Richards a Zzzip képességeinek bemutatására írta a játékot, BASIC nyelven. Idehaza a Games Pack sorozat III. részében jelent meg a Galaxians-szal együtt. A történet szerint a Föld közelében a világűr roncsokkal teli. Nem működő műholdak, kimerült hajtóműfokozatok, egyéb fémes és nem fémes roncsok, hulladékok tarkítják házunk táját. Ez az állapot tarthatatlan, immáron veszélyes az asztronautákra, őrbéli eszközökre. Éppen ezért a Nemzetközi Űrtanács 2046. évi második ülésén elhatározta, hogy ezeket a hulladékokat meg kell semmisíteni. Létrehoztak egy flottát, melynek hajói nagyteljesítményű impulzuslézerrel vannak felszerelve. Ezek a lézerek elpárologtatják a hulladékot, és nincs több probléma. Óvakodni kell a hulladékok túlzott megközelítésétől! Az Űrtanács Bizottsága úgy döntött, hogy Te légy a flotta parancsnoka.
Minden szektorban öt, kezdetben fehér hulladékdarabot kell eltakarítani. Ezek - a fizika törvényeit meghazudtolva - véletlenszerűen cikáznak, de "valahogy" mindig bosszantóan a képernyő aljára kerülnek, ahol mi csak vízszintesen mozoghatunk. Az első találatra a hulladék szektoronként különböző mintákat öltenek magukra, majd a második találatra elpárolognak. A különböző "mintájú" hulladékok eltakarításáért meghatározott számú pontot kapunk (a pontozás a kezdőképernyőn megtekinthető). 1000 pont elérésekor "jutalom játékot" (plusz három életet) kapunk. Minden ötödik szektor után fejleszthetjük az űrhajónkat, ha a felülről érkező modult sikerül az űrhajónkra csatlakoztatni (pont alá kell állni). Mind a három rendelkezésünkre álló űrhajó más alakú, sőt a második, illetve harmadik űrhajónak nagyobb a tűzereje.

A menüben tetszőleges botkormányt választhatunk, illetve beállíthatjuk a hanghatások hangerejét is. A HOLD (PAUSE) billentyű rendeltetésszerűen működik. A játék végeztével a program megkérdezi, kívánunk-e újabb játékot indítani. Nemleges válasz esetén illedelmesen kilép a BASIC-be.
A játékhoz az eredeti, le nem fordított BASIC program is megvan, így az tetszőlegesen módosítható.