Galaxians
(Screenplay 3)

1986 - BoxSoft

ügyességi

Enterprise

Az eredetileg BoxSoft magánkiadásában játék nálunk a Games Pack sorozat III. részében jelent meg. A kazettához a következő történetet mellékelték:
"Veszélyben a birodalom!
Már néhány éve megjelentek űrbirodalmunk környékén szomszéd galaxis felderítő űrhajói. A minap komoly konfrontációra került sor. Az ellenséges csapatok megtámadták a Birodalom külső területeit. A támadást nem előzte meg hadüzenet. Nehéz is lett volna, mert az ellenséges lények illatanyagokkal kommunikálnak.
Egy maroknyi helyőrség vívja hősies küzdelmét az ellenséges támadókkal, várva az erősítést. Új és új hullámban támadnak az idegenek. A segítség késik, de az utolsó hajóig kitart a védelem első bástyája. Abban a szerencsében lehet részed, hogy Te lehetsz a parancsnoka a hont védő első egységeknek, és mint ilyen, rendelkezel a feladat ellátásához szükséges döntési képességgel, hidegvérrel, hősiességgel, vakmerőséggel.
Harcra fel kapitány!"

A program egy BASIC-ben készült Galaxians változat. A megfelelő sebességet a ZZZIP Basic fordítóval készített változat biztosítja. A játék teljesen megegyezik a Spectrum-ra készült azonos című programokkal. Minden elért 1000 pontnál jutalom életet kapunk. Az irányítás bármelyik botkormánnyal történhet. A játék indulása előtt még a hangerőséget állíthatjuk be. (Vagy akár ki is kapcsolhatjuk a hangot). Az idegenek kinézete "jópofa", érdekes újítás, ha az egyik idegen közelébe lövünk, de nem találjuk el, "megijed". A karakteres mozgás viszont nem feltétlenül vált a játék előnyére...
A HOLD (PAUSE) billentyű rendeltetésszerűen működik. A STOP gombot viszont ne nyomogassuk, mert leállítjuk a program futását. A játék végeztével a program megkérdezi, kívánunk-e újabb játékot indítani. Nemleges válasz esetén illedelmesen kilép a BASIC-be.