Wild West Hero

1983 - Timescape Software

ügyességi

Spectrum (48k)

Magányos hősként bolyongunk a vadnyugati prérin, amikor ránktámad egy rablóbanda. Meg kell védeni magunkat a banditáktól, ez viszont szép szóval nem fog menni, csak fegyverrel. A bandatagok ugyan nem lőnek ránk, de bekerítettek és megpróbálnak ránkrontani. Ne hagyjuk magunkat elkapni! A préri még banditák nélkül is számtalan veszélyt rejt, így nem szabad a földön fekvő "tereptárgyakhoz" sem hozzáérni. Ezeket szintén le tudjuk lőni, de a szint teljesítése szempontjából ez nem szükséges! Ha elkapnak a banditák, elvész egy életünk, de szerencsére nem kell elölről kezdeni a szintet, az eddig lelőtt bandatagok nem jelennek meg újra! Ha elfogynak a banditák, nehezebb szint következik (több bandatag, több tereptárgy, a bandatagok egyre gyorsabban üldöznek). 20000 pont elérésekor, és minden további 10000 pont után jutaloméletet kapunk.
A program legfőbb érdekessége, a kivitelezés! Na nem mintha annyira kiemelkedő lenne (inkább nevezhető "szerénynek"...), viszont szembeötlő, hogy a kivitelezés mennyire nem illik a játék témájához! Hősünk a Terminator-t megszégyenítő tűzgyorsasággal rendelkezik (nem is kell lőni, folyamatosan tüzelünk), Fegyverünk tűzereje pedig egy nagyobbacska kétfázisú fotonágyúéhoz hasonlít inkább, mintsem egy hatlövetű Colt-pisztolyhoz.  A hangok alapján is inkább egy szörnykergetős sci-fi történetet tud elképzelni az ember (nem véletlenül, hisz a programozókat a Robotron 2084 című arcade játék ihlette). Mintha a grafika készítőjét rosszul tájékoztatták volna a feladatról, és szörnyek helyett cowboy-okat rajzolt volna!
A játék ettől függetlenül nem rossz, pár perc ökörködésre tökéletes! Egy vagy két ember játszhatja (felváltva) billentyűzetről (Q - fel, A - le, SYMBOL SHIFT - balra, SPACE - jobbra), vagy Kempston botkormánnyal.

Örökélet: POKE 30092,0