Super G-Man

1987 - Code Masters Ltd.

akció

Spectrum (48k)

Egyszerű, de igen szórakoztató játék, a Mission Jupiter és a klasszikus Scramble ötvözete. A kivitelezés teljesen szalonképes, és a játék mellett szólt kedvező árfekvése is. Egy, a Holdon eltévedt asztronautát irányítunk, akinek el kell jutnia űrhajójáig. Főhősünk, hátán jetpac-kel felszerelve repül vagy gyalogol a Hold ritkábban látott területein, vagy épp barlangjaiban. Sajnos a Hold ezen vidékén furcsa idegenek is repkednek a felszín felett, akikkel kerülendő a találkozás, akárcsak az önműködő rakétákkal és aknákkal, melyek ellenségnek érzékelnek. A velünk szemben repülő idegeneket le is lőhetjük (legalábbis a kisebb növésűeket...), a rakétákat , aknákat ki kell kerülni.
Amíg van üzemanyag a hátunkra szerelt rakétánkban hősünk bármikor használhatja azt. Ebbéli manővereinket nagyban megkönnyíti a Holdon uralkodó alacsony gravitáció. Sík területen folytathatjuk az utunkat gyalog is, de ha túl alacsonyan repülünk, vagy gyalogolunk és egy elénk tornyosuló sziklába, sziklaperembe, barlang mennyezetébe ütközünk, ugyanúgy elvész egy életünk, mintha bármi mással ütköznénk.
Főhősünk tud gyorsítani, lassítani de megállni nem! Joggal feltételezhetjük, hogy a Hold ezen területein nem jutunk messze, ha elfogy rakétánk üzemanyaga. Szerencsére a FUEL feliratú tartályok felvételével pótolhatjuk üzemanyagunkat. Fegyverünk energiája még gyorsabban fogyatkozik, mindössze hat lövésre elegendő energiánk van. Szerencsére fegyverünk energiáját is pótolhatjuk a sárga tartályok felvételével. Az utánpótláscsomagokon kívül más segítséget is kapunk: a teleportokba repülve egy előbb lévő másik teleporthoz jutunk, teljesen feltöltött készletekkel!
A játék hat nehézségi szintből áll. Az első öt szint végén egy-egy űrállomás fogad, ahol feltölthetjük készleteinket. A hatodik szint végén elérkezünk a mentésünkre küldött űrhajóhoz.
A játékképernyő alatt láthatjuk, mekkora távolságot tettünk meg eddig az indulástól (DIST) és a játékidőt (TIME), időlimit viszont nincs. (Az űrhajó 6939 egység távolságban vár ránk.)

Irányítás:
Billentyűzet, szabadon definiálható (alapértelmezés: S - gyorsítás, A - lassítás, P - rakéta, L - tűz, 1 - játék szüneteltetése), KEMPSTON, CUROR, INTERFACE II illesztő.

Örökélet: POKE 32306,0
Végtelen üzemanyag: POKE 28564,0
Végtelen lőszer: POKE 28118,0