1987 - Code Masters

akció

Spectrum (48k)

Enterprise

Az idegenek egy ideje már megjelentek a naprendszerünkben. Űrhajónkkal kényszerleszállást hajtottunk végre a Jupiter egyik holdján, ami ellen az idegenek már támadást indítottak. Hátunkra csatolt jetpac-kel, és lézerfegyverünkkel indulunk útnak, hogy áttörjük az idegenek védelmi rendszerét és elérjük bázisunkat. A hold felszíne 10 szektorra van osztva, melyeken jobbra haladva át kell törnünk. Megállni nem is tudunk, csak korlátozottan tudunk előre-hátra navigálni (a képernyő közepéig tudunk előre menni). A terepakadályok felett a hátunkra szerelt jetpac segítségével átrepülhetjük, az ellenség katonai erejét (ágyúk, katonák, repkedő "herkentyűk", stb.) fegyverünkkel semmisíthetjük meg.
A jetpec üzemanyag készlete és lézerfegyverünk energiája azonban véges, így nem javasolt a folyamatos repkedés, sem a vad lövöldözés. (Elég kínos ha nem tudunk lőni, de még kínosabb, ha repülni sem tudunk...) Készleteinket a felvehető utánpótláscsomagok felvételével pótolhatjuk (amivel elég fukarul bánik a program...!). A játékképernyő felett, a piros nyíllal jelzett (felső) sáv lézerfegyverünk energiáját jelzi, az alsó az üzemanyagkészletünket.
Bár nem ez a Codemasters legfelejthetetlenebb programja, a játék jó szórakozást ígér a shoot-em-up rajongóknak, sajnos azonban nagyon nehéz a feladat. Valószínűleg ezért nem is csináltak a készítők befejezést, a 10 szint után ismét az első következik. Meglehetősen idegesítő, hogy ha elveszítjük egy életünket a szint elejétől indulunk újra! (Az örökéket POKE önmagában tehát nem sokat ér...)

Irányítás:

  • Billentyűzet: A - balra, S - jobbra, P - rakéta hajtómű (fel), SPACE - tűz
  • Sinclair vagy Kempston botkormány-illesztő

A menüben lehetőségünk van a pontszámtáblát elmenteni, vagy ha már kimentettük, visszatölteni. Így izgalmasabb a játék, mert hőstetteink bizonyítéka megmarad az utókornak (sajnos ez a funkció a Spectrum játékoknál nem általános). A játékot egy vagy két játékos játszhatja (felváltva).

Örökélet: POKE 60468,0
Végtelen üzemanyag: POKE 57806,0
Végtelen energia a fegyverhez: POKE 58322,0
Sérthetetlenség: POKE 58534,201