Strider 2

1990 - US Gold

Akció

Spectrum (128k)

Enterprise

Mindenki őszinte rémületére közlöm, hogy Hiryu Strider barátunk visszatért! Úgy látszik a Strider első része annyira sikeres volt (számomra egy kicsit nehéz elképzelni...), hogy egy évvel később elkészült a folytatás is. A program az első részhez képest nem sokat változott, a grafika egy fokkal szebb lett, a hangok is javultak, a játék (szerencsére) könnyebb lett. A feladat a szokásos: a világ megmentése. A kerettörténet kitalálását az olvasóra bízom...
Az első részben megismert "furcsa" fegyverünk megmaradt, viszont kaptunk egy pisztolyt is. Ha állva nyomjuk meg a tűz gombot, Strider előrántja a fegyverét, és lő. Amúgy sokat nem ér! Ezt leszámítva főhősünk "mozgáskultúrája" változatlan, akárcsak az ellenfeleink, csak egy kicsit másképp néznek ki. A pályán most is jobbra kell haladni, viszont egy fokkal bonyolultabb lett a "labirintus" (ez most költői túlzás volt...). Újdonság, hogy időnként beszállhatunk egy robot formájú járműbe, így nagyobb védelmet élvezünk a "főgonoszokkal" szemben. A robotnak saját energiája van, amit nekünk kell összegyűjteni játék közben! Ezért van a pontszám és az idő alatt két energiát jelző csík. A bal oldali a roboté, a jobb oldali a mienk, értelemszerűen a végső összecsapásra a lehető legtöbb robot-energiát kell összegyűjtenünk. Természetesen most is találkozni fogunk különböző fél képernyőt betöltő ellenségekkel, amik megsemmisítéséhez jó sok lövés szükséges.
Elég nehezem tudom elképzelni, hogy bárki is éjjel-nappal a Strider-el fog játszani, de a második rész akár öt percig is szórakoztató lehet, mindenesetre jobban sikerült mint az első rész!

Örökélet: POKE 33133,0

Térkép