Stormfinch

2015 - R-Tape

űrhajós, lövöldözős

Spectrum (128k)

Újabb keletű űrhajós piff-puff mely erősen emlékeztet az R-Type-ra. Háttértörténet nincs, a programtól annyit tudunk meg, hogy Mandarak birodalmát kell megsemmisíteni. Lényeg a lényeg: kapunk 9 űrhajót - impozáns tűzerővel -, amivel meg kell semmisítenünk a lehető legtöbb idegen űrhajót. Az ellenfelek többsége azonban elég erős, nem elég nekik egyetlen találat. Segít a helyzetünkön, hogy a tűz-gomb nyomva tartásával, növelhetjük tűzerőnket (akárcsak az R-Type-ban). Űrhajónkra egy szonda is fel van szerelve, mely az űrhajóval együtt lő. Az űrhajó elé és mögé is tudjuk küldeni, ez utóbbi esetében hátrafelé tüzel. A tűzgombot nem kell nyomni, csak ha nagyobbat akarunk lőni.
A műszerfalon bal oldalon egy radar van segítségünkre, ezen a sárga nyilak jelzik, honnan várható a következő támadási hullám. Minden támadási hullám után egy-két másodpercre pajzsot kapunk.
Háttér nincs, csak a kopár bolygófelszín, lezuhanni sem tudunk. Felvehető extrák sincsenek. A változatosságot az ellenfelek biztosítják: sokféle van belőlük és szépen kidolgozottak. 10 szinten és 9 fő-fő ellenfelen keresztül kell utat törnünk magunkak, hogy megnézhessük a fergeteges finálét (sci-fi rajongóknak ismerős idézettel).

Irányítás:
Billentyűzet (Q, A, O, P, SPACE - tűz, I - szonda mozgatása, H - játék szüneteltetése).
A billentyűzetkiosztás átdefiniálható.