Sai Combat
(Hai-Fu)

1986 - Mirrorsoft

verekedős

Spectrum (48k)

Enterprise

Ősi japán harci szimuláció. Bottal harcolhatunk ellenfeleinkkel. Leginkább az Exploding Fist-re hasonlít, de nem éri el annak színvonalát. Lehetőségünk van két játékos módban barátunkkal egymást püfölni.
Betöltés után közvetlenül a demo-t szemlélhetjük meg. A játék mód beállításához az '1' illetve a '2' billentyűkkel adhatjuk meg a játékosok számát. 'S'-el Sinclair Interface-t, 'J'-vel a Kempston, 'C'-vel a Cursor joystick-et választhatjuk ki, vagy 'K'-val maradunk a billentyűzetnél. A játék ENTER-el indul. (Az ENTERPRISE verzióban a kívánt botkormány tűz gombjával indíthatjuk a játékot.) A játék-képernyő alatt láthatjuk, hogy 1 vagy 2 játékos módban vagyunk. A Két oldalon látható sárkány fej mutatja a két ellenfél energiáját. A baloldali sárkányfejen a zöld szín jelzi saját (az 1. játékos) harcképességünk csökkenését, a jobb oldalon pedig a piros az ellenfélét. Akkor hal meg a harcos, ha eltűnik a fehér szín. Alatta a két játékos pontszámát, alatta a kis maszkok az életek számát mutatja. Egy játékos módban minden ellenfelünket háromszor kell legyőzni, mielőtt továbbjutunk a következő helyszínre. Nekünk 6 életünk van. Középen a 'DAN' felirat mutatja a dan-fokozatunkat. Legalul az eddigi legmagasabb pontszám látható.
A találatot hang, és a találat helyén felvillanás jelzi. Ha a géppel játszunk, 8 különböző helyszínen kell kivívni a győzelmet. Ezután ismét az első helyszínre kerülünk, de megkapjuk az első dan-t. Ettől kezdve már a színtér két szélén ülő emberek is akadályoznak, dobócsillagokat hajigálnak felénk fej- vagy lábmagasságban, ezek találatot érnek. Összesen 16 szintet kell teljesíteni, az első nyolc a színes övekről (fehér, sárga, szürke, zöld, lila, piros, kék, fekete), a második nyolc pedig a danokról, a mesterfokozatokról szól.
Sajnos a billentyűzetkiosztás nem igazán esik kézre. Az irányítás a következőképpen történik:
  billentyűzet (1 játékos) billentyűzet (2 játékos) botkormány
ugrás balra
2
8
balra-fel
ugrás jobbra
4
0
jobbra-fel
felugrás
3
9
fel
haladás balra
Q
U
bal
haladás jobbra
R
P
jobb
rúgás nyújtott lábbal fordulással
A
L
balra-le
védekezés fej fölé emelt bottal
S
K
le
ütés bottal
D
J
jobbra-le
bokarúgás és védekezés bottal
CS+2
SYS+0
balra-fel + tűz
felugorva magas rúgással
CS+3
SYS+9
fel + tűz
magas ütés bottal
CS+4
SYS+8
jobbra-fel + tűz
fordulás és rúgás nyújtott lábbal
CS+Q
SYS+P
bal + tűz
lehajolás és magas ütés bottal
CS+R
SYS+U
jobb + tűz
rúgás nyújtott lábbal
CS+A
SYS+L
balra-le + tűz
lehajolás és lábütés bottal
CS+S
SYS+K
le + tűz
lábütés botforgatással
CS+D
SYS+J
jobbra-le + tűz

A fenti irányítás balra nézve értendő! Ha az ellenfél a túlsó oldalunkra kerül, automatikusan megfordulunk, ilyenkor az irányítás is megfordul! A 'CS' - CAPS SHIFT-et, a 'SYS' - SYMBOL SHIFT-et jelent.
ENTERPRISE-on a program címe Hai-Fu, valamint a címképernyő is más, de maga a játék ugyanaz!