Ludo 2009

2009 - Hugh Gammon

társasjáték

Spectrum (48k)

Hugh Gammon programja a Ki nevet a végén? társasjáték egyik jobban sikerült változata. (Ez persze még nem jelenti azt is, hogy jó a játék, szerintem pokolian unalmas társasjátékot a számítógéppel játszani.) A játék nálunk is közismert, ha valaki mégsem ismeri, itt elolvashatja a szabályokat.
A program kezelése rendkívül egyszerű: amikor a program felszólít erre, az ENTER megnyomásával "dobhatunk a dobókockával". Dobás után a megfelelő számbillentyű megnyomásával választhatjuk ki, melyik bábuval kívánunk lépni. Ha csak egyetlen bábuval tudunk szabályosan lépni, nem is kérdez semmit a program.
Betöltés után az első dolgunk beállítani, ki irányítja az adott színű bábukat. Ha tetszőleges nevet adunk meg, az adott színű bábukat játékos irányítja, ha "ZX"-et adunk meg, a gép irányítja. Ha név helyett "NP"-t adunk meg, az adott színű bábuk nem játszanak. A játékot elvileg 2-4 játékos játszhatja. Gyakorlatilag akár egyetlen játékos is játszhatja a TÁRSASjátékot...! Arra is van lehetőség, hogy mind a 4 színnel a gép játszik, nekünk csak nézni kell. Pompás...