1988 - Atlantis Software Ltd.

akció

Spectrum (48k)

Egy vadnyugati kisváros sheriffjének mindennapjaiba csöppenhetünk bele a program betöltése után. Mint azt a "klasszikus" westernfilmekből tudjuk (persze költői túlzással), ez a munkakör nem volt mindig veszélytelen. Feladatunk a városban érkező körözött banditák elfogása élve vagy halva. Pacifisták próbálkozhatnak az élve elfogással, de nekik nem fog sokáig tartani a játék... A Gunfright-hoz hasonló játék, bár a kivitelezés eltér töle.
Mindennapi városbéli körutunkra az irodánk ajtaja elöl indulhatunk. A városban tett rövid séta során észrevehetjük, hogy az utcákon több nevezetes épület is van (pl. Bank, Hotel, börtön), ahova be is tudunk menni egy kicsit körülnézni. (Az viszont érdekes, hogy egy teremtett lélek sem merészkedett az utcára rajtunk kívül.) Sétánk nem lesz sokáig zavartalan, rövidesen táviratot kapunk, hogy egy hírhedt bandita érkezett városunkba. (A táviratok szövege a játékképernyő alatt jelennek meg). Ilyenkor bal oldalon, a WANTED feliratú mezőben megjelenik a körözött bűnöző portréja, jobb oldalon a REWARD mezőben az elfogásáért járó vérdíj összegét. A játék tehát nem pontszámban, hanem pénzösszegben méri teljesítményünket (MONEY).
Feladatunk tehát, hogy megkeressük a banditát, majd - tekintve, hogy a rábeszélés itt nem segítene - egy jól irányzott lövéssel leterítsük. Persze ellenfelünk sem rest, meglepő tűzgyorsasággal lövöldöz felénk fegyverével. Ha balszerencsénkre (vagy éppen szerencsénkre??), nem találkozunk a banditával, betér valamely épületbe. Ilyenkor táviratot kapunk, hol lelhetünk rá a banditára, érdemes tehát megjegyezni, mi merre van a városban!
Ha legyőztük a banditát, megkapjuk az érte kitűzött jutalmat, hamarosan újabb bandita érkezik a városba, akinek a fejére magasabb vérdíj van kitűzve! Minden 500 Dollár után jutalom életet kapunk. Fegyverünk sajnos csak hatlövetű, így ha veszett lövöldözésbe kezdünk, a "legforróbb" tűzpárbaj közepette találjuk magunkat lőszer nélkül. Ez nem túl egészséges, így javasolt minden második bandita elfogása után visszatérni az irodánkba, ahol újratölthetjük a fegyverünket.
A Casino-ba betérve más jellegű izgalmak is várnak ránk! A G megnyomásával próbára tehetjük szerencsénket a Roulette asztalnál. Itt 10 Dolláros tétekben játszhatunk, természetesen csak akkor, ha van pénzünk. Ha úgy érezzük, hogy eleget nyertünk vagy vesztettünk, az R megnyomásával térhetünk vissza a napi teendőkhöz.
További additív feladat, hogy összegyűjtsünk a városban 15 darab okiratot. Ezen papírdarabok a földön hevernek a városban, de egyszerre csak egyet rak ki a program, tehát egy párszor be fogjuk járni a várost, mire összegyűjtjük az összeset.
Összességében szórakoztató program, szép grafikával, azonban elég komoly negatívum, hogy ha eltalálnak, a program AZONNAL kirak minket UGYANODA, így a lövöldöző bandita, ha túl közel van hozzánk, azonnal lelövöldözi rólunk az összes életünket! Az sem túl praktikus, hogy a program betöltése után minden alkalommal végig kell nézni a stáblistát.

A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (Q, A, O, P, M), vagy Kempston, Sinclair botkormányillesztőkkel.

Örökélet: POKE 53422,42
Végtelen lőszer: POKE 43326,42

Térkép