Falcon Patrol 2

1985 - Virgin

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (48k)

A Falcon Patrol 2-őt nem kell bemutatni a hajdani C64 tulajdonosoknak, alapműnek számít. Annál kevesebben tudják, hogy létezik Spectrum-on is. Egy vadászrepülőgéppel kell légterünket megvédeni az ellenséges helikopterek támadásaitól. Az alattunk lévő tájból mindenki következtethet, hol játszódik a program... A játék a tűz gombbal indítható, játszhatjuk billentyűzetről (O, P, Q, A, M), vagy joystick-ról is.
Repülőnk rakétákkal van felszerelve, melyekkel előre (tűz gomb), vagy lefelé (tűz + le) tudunk célozni. Az ellenséges helikopterek szintén eleresztenek felénk időnként egy-egy rakétát, de nagyobb az a veszély, hogy nagy sebességgel összeütközünk egy helikopterrel. Lőszerünk és üzemanyagunk véges, a repülőtereken leszállva tudjuk pótolni mindkettőt. A leszállás úgy történik, hogy a repülőtér felett megállunk a levegőben (a repülőgép felénk fordul), majd a letesszük a gépet a földre. A rakétáink mennyisége több mint elegendő, de az üzemanyag szintjére mindig figyeljünk! Ha kilövünk egy helikoptert vigyázzunk, nehogy belerohanjunk a robbanásba, mert mi is lezuhanunk. Ahogy haladunk előre a játékban, a földön egyre több légvédelmi ágyúval fogunk találkozni, amiket szintén érdemes megsemmisíteni (mivel lőnek ránk).
A képernyőn felül, bal oldalon a pontszámunkat, és az eddigi rekordot láthatjuk. Középen egy radaron nyomon követhetjük az ellenség tőlünk viszonyított helyzetét, jobb oldalon pedig az üzemanyag (GAS), lőszer (AAM) készletünket. Az LV jelzi az aktuális nehézségi szintet, a HC pedig, hogy az adott szinten hány helikoptert kell még elpusztítanunk. Ha az ellenség eltalál, nekiütközünk, vagy a földhöz csapódunk, oda egy életünk.
Egyszerű, de élvezetes program hangulatos grafikával.

Örökélet: POKE 40554,0