Eugene - Lord of the Bathroom

1999 - Manic Miner Technologies

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Manic Miner "maszek" módosításból ugyan sok van, de megkockáztathatjuk a kijelentést, hogy Vidar Eriksen itt bemutatott változata az egyik legszebb ezek között. Változatos és hatalmas grafikai elemekkel tűzdelt játékának főszereplője Eugene, akire nem kisebb feladat vár, mint a világ megmentése egy titokzatos csodafegyver pusztításától. Ez természetesen csak úgy lehetséges, hogy különböző ismert Spectrum játékok háttere előtt összegyűjtjük az összes villogó tárgyat, majd távozunk a kijáraton át. A kijárat csak akkor kezd villogni, ha az összes tárgyat megszereztük a képernyőn, és minden szinten másképp néz ki, illeszkedve a képernyő többi grafikai eleméhez. A műveletet "persze" megadott időn belül kell végrehajtani, mert a levegő most is fogy...
A játékszabályokban apró változás történt: ha a játékképernyő alján "kiesünk", felül "beesünk". Ettől függetlenül főhősünk most sem bírja a nagyobb zuhanást! Megemlítendő, hogy azért nem mindig logikus, melyik grafikai elem tartozik a háttérhez, és melyik akadály: pl. a 6. pályán a piramisokhoz nem szabad hozzáértni.
A 9. szint közjátéknak is felfogható: főhősünk itt hátra szerelhető rakétával repked (akkorát ugrik, amekkorát csak lehet, sajnos viszont eközben nem tudjuk magunkat irányítani!), és bármilyen magasságból leeshet (talán mindenki rájön, mindezt melyik játék háttere előtt történik).
A változatos grafika ára, hogy a játék most csak 16 szintből áll, és zene sincs.

Irányítás:

  • Billentyűzet:
       P - jobbra, O - balra,
       Z-SPACE - ugrás,
       A-G - játék szüneteltetése (folytatás tetszőleges más billentyűvel).
  • KEMPSTON, CURSOR botkormány-illesztő.

Cheat:
A játék indítása után, menjünk kicsit balra (hogy ne ugorjunk bele a felettünk lévő almába), és gépeljük be a pályaválasztás kódját: 6031769
Ha jól írtuk be a kódot, az életeinket jelképező figurák mellett megjelenik a CHEAT MODE felirat. Ezután az alábbi számbillentyűk együttes lenyomásával ugorhatunk az adott szintre:

Szint Szint neve kód
1. The Runaway Turds 6
2. Semen 61
3. Enter the dragon 62
4. Bub'n'Bob 621
5. Miner Willy's Lair 63
6. Anti Nato 631
7. The Kold Room 632
8. Eugene goes pseudo-3D 6321
9. Meanwhile in space (Jet Set Pac) 64
10. The Wankers 641
11. The Vat Extreme 642
12. Clean The Bathroom, Bitch! 6421
13. Noregs Maallag 643
14. Climbing Mount Q-bert 6431
15. Alien bastard must die 6432
16. And finally... The Lab 64321

Térkép