Dragon Spirit

1989 - Domark

Akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Enterprise

Klasszikus lövöldözős játék, ami mégis tud eredeti lenni... A "megyek fölfelé / jobbra / balra és lövök mindenre" stílusú játékok nagyon népszerűek voltak a Spectrum-os időkben, rengeteg ilyen játék volt. A Dragon Spirit azonban mégis egyedinek számít. Itt nem űrhajót, vagy helikoptert kell irányítanunk, hanem egy repülő sárkányt. Küldetésünk mesebeli tájak fölött játszódik. A rendelkezésre álló 8 nehézségi szint kellő változatosságot biztosít a grafika terén, és reménytelen érzést a játék teljesítésére tett szándékaink terén, mindenesetre unatkozni ne fogunk.
A játékot irányíthatjuk a billentyűzetről, Kempston, Sinclair joystick-ról. Ha joy-al játszunk szükségünk lesz egy billentyű használatára: a SPACE-el bombát szórhatunk. A játék indulása után hamarosan belátjuk, hogy nincs könnyű dolgunk, annak ellenére, hogy az ellenségek mindig ugyanonnan jönnek. A repülő lényeket a tűz megnyomásával semmisíthetjük meg, a földön lévő ellenségekre bombát szórhatunk. A sárkány-tojásokat még a földön érdemes kilőni, mielőtt kikelnek belőlük a sárkányok. Ha eltalálnak, vagy ütközünk egy ellenséggel csak megsérülünk, azonban ne legyenek illúzióink, a második sérülés egy életünkbe kerül... Minden pálya végén, (nehogy túl egyszerű legyen) meggyűlik a bajunk egy-egy nagyobbra nőtt szörnnyel.
A megsemmisített ellenség időnként hagy maga után valamilyen felvehető bonus-tárgyat. Kaphatunk extra életet, tűzerőt, pajzsot. A felvehető tárgyak pontos listáját elolvashatjuk közvetlenül a betöltés után. Az egyik leghasznosabb bonus, ha sárkányunk egy újabb fejjel lesz gazdagabb, ezzel természetesen tűzerőnk is fokozódik. Ha megsérülünk egy extra fejünk is elvész!
Ember legyen a talpán, aki a programot végig tudja játszani! Nagyon élvezetes játékról van szó, akinek tetszik az R-Type, ezt is próbálja ki, szerintem ez is van olyan jó játék!

Örökélet: POKE 54498,0
Sérthetetlenség: 54449,201