Delta Wing

1984 - Creative Sparks

repülőgép szimulátor

Forrás:
Spectrum Világ 10. rész

Spectrum (48k)

Enterprise

A DELTA WING egy modern vadászbombázó-szimulátor. Elfogultnak tűnhet a vélemény, de szerintünk ez a program a FIGHTER PILOT-nál színvonalasabb. Külön meg kell említeni, hogy két darab Interface I-el felszerelt SPECTRUM-mal, a játék egymás ellen is játszható! Célunk az ellenséges repülőgépek ill. repülőterek megsemmisítése.

A műszertalon a következőket találjuk:

1. hajtómű teljesítmény 9. radar távoli / közeli
2. fékezés a földön (kerékfék) 10. horizontális radar
3. emelkedés-süllyedés (m/min) 11. műhorizont
4. magasság 12. gép bedölése
5. sebesség 13. kerék állapota (zöld - kint, piros - behúzva)
6. figyelmeztető jelzés: kis teljesítmény 14. fékszárnyak állapota
7. üzemanyag 15. iránytű
8. emelkedés / süllyedés jelző 16. bomba kioldva - piros

Az irányítás történhet billentyűzetről, valamint SINCLAIR, KEMPSTON, FULLER, AGF/PROTEK joystick-ról. Természetesen néhány billentyűre mindenképpen szükségünk lesz:

T gáz G fék
U futómű ki/be F fékszárny ki
ENTER bomba kioldás V fékszárny be
B fékezés a földön M térkép
R radar hatótávolsága    
Kezdéskor beállíthatjuk az irányítást ('J' billentyű), a nehézségi szintet ('L' billentyű), valamint hogy hány repülőterünk legyen (1-5). Az ellenfélnek ugyanannyi repülőtere van. Van egy ellenséges repülő is, aki támadja a mi repülőtereinket, de ha a közelünkbe kerül minket is megtámad. Gépfegyverrel tudjuk viszonyozni a tüzet. Ha előhívjuk a térképet, bal oldalon egy sérülés jelzőt láthatunk, középen a térképet, amin látszik a saját, és az ellenséges repülőterek (az álló jelek a saját, a fekvő jelek az ellenséges repülőterek), Látszódik a saját, és az ellenséges repülőgép is. A repülőtér megközelítésében segít, hogy a reptér épülete látszik a radaron. Jobb oldalon láthatjuk, a rendelkezésünkre álló lőszer, és bombák mennyiségét. Miközben a térképet nézzük, nem áll meg a játék! Fontos, hogy üzemanyag utántöltést akkor végezhetünk ha leszállunk és lassan átgurulunk a repülőtér épületén. A játék véget ér, ha valamelyik félnek elfogynak a repülőterei.
Az Enterprise verzió csak External 1 botkormányról játszható, a menüben az irányítás módját nem is kell átállítani!