Death Lift

1985 - S. Stills

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Egyszerű kivitelezésű, házi készítésű Jet Set Willy-klón. Feladatunk, hogy egy botkormányt irányítva bejárjuk a labirintus termeit, miközben összegyűjtünk 111 villogó tárgyat. Minden begyűjtött tárgyért egy pontot kapunk. Mindeközben a platformjátékok "hagyományos" akadályait kell kerülgetnünk: egy irányba vivő futószalagok (ezek nem animáltak, csak a nyíl jelzi az irányukat), alattunk szétmálló platók, fehér karók és izgő-mozgó ellenfelek. Botkormányunk elég sérülékeny, magasabbról nem eshet le, viszont a liftek segítenek a le-fel közlekedésben. Időlimit nincs.
Az ötletes ellenfeleken kívül a játék legfőbb érdekessége annak mérete: az alig 10 kbyte-os játékban a labirintus meglepően nagy, és többféle ellenféllel találkozunk. Ehhez persze az is kell, hogy a grafika meglehetősen egyszerű elemekből építkezik és a minimalista kivitelezés hátránya, hogy a játéknak nincs vége: ha a rendelkezésünkre álló 20 élettel begyűjtöttük az összes villogó tárgyat, újra a start képernyőre kerülünk, és kezdődik elölről a gyűjtögetés. A játék így pontgyűjtögetéssé degradálódik, az amúgy sem túl változatos játékmenet mellett...
Egyedi funkció viszont, hogy a menüben beállíthatjuk a játék sebességét. Igazából ez csak elméleti lehetőség, mert az 1-es (lassú) sebesség unalmas, a 3-as és a 4-es sebesség viszont játszhatatlanul gyors. Marad a 2-es "normál" sebességi fokozat.

Irányítás:
Q, E, T, U, O - balra,
W, R, Y, I, P - jobbra,
Z, X, C, V, B, N, M - ugrás
Vagy használhatók a kurzormozgató billentyűk.
A+G - játék megszakítása.

Térkép