Battle Tank Simulator

1985 - Realtime Software

akció

Spectrum (48k)

Enterprise

A program egy egyszerű harckocsi szimulátor, feladatunk az ellenséges harckocsik és egyéb objektumok megsemmisítése. A program a Combat Zone, Battle Zone feltuningolt változata. Ez persze jót tett a programnak, mind a játszhatóság, mind a grafika terén sokat javítottak rajta.
Betöltés után, ha nem nyúlunk a billentyűzethez, sorban megtekinthetjük az ellenfeleinket, számszerint hatot. Ezek közül a legkellemetlenebb, a cikk-cakkban közlekedő rakéta, amely, ha nem tudjuk idejében kilőni, garantáltan célbatalál... A játék játszható Sinclair, Kempston, Cursor botkormányról, vagy a billentyűzetről (Enterprise-on is teljes a választék, bármelyik botkormánnyal irányíthatjuk a játékot.)
A képernyő tetején látható információk is ismerősek lesznek, csak az elrendezésük más. A SCORE természetesen a pontszámunkat, a HIGH jelzi az eddigi rekordot. Most is segít az ENEMY LEFT / RIGHT felirat az ellenfél megtalálásában, akárcsak a középen látható radar. A tereptárgyakkal való ütközésre a COLLISION! felirat is figyelmeztet (bár enélkül is észre fogjuk venni, ha elakadtunk). Jobb oldalon életeink számát láthatjuk. Hiányzik viszont az ARMED felirat, talán azért, mert a tűzgyorsaság jelentősen felgyorsult. Készüljünk fel rá, hogy ellenfeleink okosabbak lettek, így kemény párbajokra számíthatunk. A lövedékek is felgyorsultak, így nehezebb előlük kitérni.
Az Enterprise-változat (mindenki legnagyobb örömére) az esti szürkületet idéző lila tónusban "pompázik".
Nagyon jó játék, érdemes kipróbálni!