1988 - Wave-8

ügyességi

Enterprise

Kellemes gyűjtögetős ügyességű játék, némi hasonlóságot mutat a Boulder Dash-al: Célunk az ehető gyümölcsök összeszedése, miközben szörnyek üldöznek minket. Ez sem saját fejlesztés, hanem egy régebbi (1984-es) CPC játék átirata: ott Fruity Frank a címe.
A játék indítása után ki kell választani a nehézségi szintet (a játék sebességét), és máris indul a játék. A képernyő közepén megpillantjuk hősünket, egy lila pálcika emberke személyében, körülöttünk a csúnya szörnyek rohangálnak. Emberként bárhol tud közlekedni, mint a fekete (üres) területen, mint a színes területen, a szörnyek viszont nem, ők csak a fekete részeken mozoghatnak! Ha színes területen mozgunk, nyomunkban fekete (üres) terület marad. Érdekes módon emberkénk az almát nem szereti, így azt nem tudja megenni, csak eltolni (azt viszont a színes területeken is!), ráadásul, ha közvetlenül alatta állunk, vagy ránk esik össze is nyom! (lásd a Boulder Dash-ban a szikla.) Logikusan következik, hogy ha az alma egy szörnyre esik áldásos ténykedésünk eredményeként, attól a szörnytől megszabadultunk, és még pontot is kapunk érte.
A szörnyek ellen egy hajító fegyverrel is védekezhetünk, amely az eddig kiásott fekete területen pattog. Ha elhajítjuk, pár másodpercig nem kapunk újabbat!
A játékot kellemes zene kíséri, amit az F1-F2-vel ki-be kapcsolhatjuk.