'a' Studio

Akció

Enterprise

Egyszerű kivitelezésű, de ötletes, szórakoztató játék, viszonylag jó grafikával, kellemes (bár kissé primitív) zenével. A játékot a Spectrum és Amstrad CPC tulajdonosok Elevator Action néven ismerik. Célunk, hogy egy toronyházban bemenjünk a piros ajtókon, majd a kijáraton elhagyjuk a toronyházat. Hogy a piros ajtók mögött mi történik, mindenki kitalálhat magának valami sztorit, vagy elolvashatja az eredeti kazettához mellékelt, nem túl fantáziadús történetet:

"Jack a nyomozó új feladatot kapott. Egy toronyházba terroristák vették be magukat, emberek és akták biztonságát veszélyeztetve. Jack-et helikopterről a ház tetejére teszik, ahonnan a megjelölt ajtók érintése, és a dokumentumok biztonságba helyezése után az utcára távozik. Ott autó vár rá, hogy újabb kalandok felé vigye.
Jack-nek a feladat teljesítése közben nem csak a terroristák állják az útját, hanem az eltévedt liftek, tátongó liftaknák is veszélyt rejtenek. Jack csak a puszta ügyességére, lába ruganyosságára, revolvere gyorsaságára számíthat."

A játékot belső joy-al játszhatjuk, tűz gombra indul a játék. Mi a toronyház legfelső szintjéről indulunk. A lefele haladásunkat liftek és lépcsők teszik lehetővé. Célunkban fegyveres banditák akadályoznak, akik az ajtókon kilépve rohangásznak össze-vissza, időnként lőnek egyet. Mi szintén pisztollyal vagyunk felfegyverkezve, amely végtelen mennyiségű lőszerrel van betárazva... Az ellenfél lövését legugolással (joy le), vagy felugrással (joy fel) kerülhetjük el, attól függően, hogy állva, vagy legugolva lőnek ránk. Egy piros ajtón bemenni, vagy a lépcsőn le / fel menni úgy tudunk, ha megállunk előtte, ott ahol más színű a talaj, majd megnyomjuk a fel / le irányt. A liftek önállóan mennek le / fel, mindaddig, amíg be nem szállunk. A liftet szintén a fe / le irány megnyomásával tudjuk irányítani. Vigyázzunk, ne essünk a liftaknába, vagy ne lapítson ki egy le / fel mozgó lift. Néhol sötét folyosókon keresztül vezet az út, itt csak akkor látjuk az ajtókat, amikor egy bandita éppen kilép rajta. A piros ajtókat természetesen viszont látjuk! Ha bementünk az összes piros ajtón, a legalsó szinten elhagyhatjuk a toronyházat (az emeletek számozva vannak, így mindig tudjuk, hogy épp hányadik emeleten vagyunk), folytathatjuk játékot a következő toronyházzal. A nehezebb szinteken több bandita kerget minket.
A képernyő alján csak az alapvető információkat látjuk: a pontszámunkat, az eddigi rekordot, hogy hányadik szintet teljesítjük, a jobb alsó sarokban lévő negyszög alakú jelek pedig az életeink számát jekölik.

Az EP-verzió a CPC-változat konverziója. A színek EP-n szebbek, kevésbé "vadítóak". Az elején a bevezető animáció új, de a zene átírásával meg se próbálkoztak, hanem berakták a Bach D-moll toccatáját.