Bomb Squad

1984 - Entersoft

logikai

Enterprise

A Bomb Squad - a Death Driver-hez hasonlóan- a Games Pack sorozatban jelent meg. A program IS-BASIC-ben lett írva. Az ENTERPRISE komfortos BASIC-jének köszönhetően a kivitelezés egész jóra sikerült, egy kellemes logikai játékkal lehetünk gazdagabbak!
Egy atomerőműben baleset történik, amely azzal fenyeget, hogy az összes reaktor felrobban. A katasztrófa elhárítása érdekében le kell állítanunk az összes reaktort, még mielőtt a láncreakció beindulna. Az irányító rendszerek meghibásodása következtében a reaktorok leállítása csak manuálisan történhet, ráadásul a reaktorokat csak meghatározott sorrendben lehet leállítani. Mivel a reaktor-teremben a baleset következtében radioaktív szivárgás keletkezett, a feladat csak egy távirányítható androiddal oldható meg. Az androidot egy kábellel irányíthatjuk, amelyet maga után húz. A robotot tetszőlegesen irányíthatjuk, de nem ütközhet a saját kábelébe! A feladat teljesítésével sietnünk kell, mert a teremben a sugárzás folyamatosan növekszik, elérve a 100 százalékot a detonáció bekövetkezik...
A reaktorokat számozásuk sorrendjében kell leállítani, oly módon, hogy felülről, a "bejáratuk felöl" bemegyünk, majd alul "kijövünk". (Hatástalanítás után a szám helyett egy 'X' jelet látunk a reaktoron.) A játékban 5 nehézségi szintet kell teljesíteni, amelyekben egyre több reaktort kell hatástalanítani. A játék véget ér, ha lejár az időnk (bekövetkezik a detonáció), rossz reaktort próbálunk hatástalanítani, vagy egy reaktorból "kilépve" beleütközünk a kábelünkbe. A játék végeztével - jó eredményt elérve - feliratkozhatunk a legjobbak közé.
Az irányítás történhet billentyűzetről (N, M, A, Z kiosztással), amit tetszőlegesen átdefiniálhatunk, vagy választhatunk külső-belső botkormányt is. A SPACE szünetelteti a játékot, de a HOLD billentyű is működik A STOP megnyomásával leállíthatjuk a programot, amit kis is listázhatunk.