Advanced Tactical Fighter

1988 - Digital Integration

Akció, repülős

Enterprise

Amstrad CPC

Az ATF Spectrum-on az egyik legszórakoztatóbb stratégiai / harci szimulációs játék. Az izgalmas, kombinált játékmenet mellett a kivitelezés is megérdemel minden elismerést. A program neve az Enterprise tulajdonosoknak sem ismeretlen, sajnos azonban csak két használhatatlan átiratnak "köszönhetően". István 2010-ben már az Amstrad CPC változatot írta át. Ez még szebb, mint a Spectrum változat: 16 színt használ, a menüben pedig sztereó zene is szól. A játékmenet és a kezelés természetesen ugyanaz.

A játékot tetszőleges botkormánnyal irányíthatjuk (az első menüben nincs is az irányítás kiválasztására szolgáló menüpont). A kezelőbillentyűk nagyjából azonosak a Spetrum változatnál megismertekkel:

Q - tolóerő fel,
A - tolóerő le,
L - automatikus leszállás,
T - automata magasságtartás,
U - futóművek ki/be,
J - SAM rakétát elhárító műszer,
N - a rakétatípusok közötti váltás,
M - rakéta kilövése,

C - a számítógép módjai közötti váltás,
D - az ellenség / saját célpont váltás,
E - célponttípusok közötti váltás,
R - választás a célponttípuson belül,
H - játék szüneteltetése,
bal SHIFT - 3D térháló ki / be,
ESC - kilépés a játékból.

Extra funkció, hogy a hajtóműhang játék közben állítható az F1, F2, F5, F7, és F8 billentyűkkel (F1: nincs, F8: leghangosabb; az F7 az eredeti hangerő). Betöltés után pedig kérhetünk örökéletet ('M'), vagy könnyítést (',') azaz 9 repülőt. A pontszámtáblát kilépéskor (reset) elmenti a program, ha nem használunk csalást.