ORK Demo 2

Ebben a demóban csak saját készítésű dolgok vannak! Minden zene, grafika eredeti. Csak a digitalizált hangminták vannak innen-onnan. De ez érthető, hiszen akkoriban még nem volt digitalizáló EP-re. A programról általánosságban elmondható, hogy jó rutinok vannak benne, szép kivitelezésű, de nem mindenhol. A másik pozitívum, hogy a részek egy file-ba vannak összemásolva.

1.rész: Egy nem túl jó zene, scrollozó szöveg. Az animálódó kép színváltogatással van megoldva. Azaz 16 színű üzemmódban az első 8 színből van megrajzolva a kép, és ezek a színek forognak.

2.rész: Egy animációval kezdődik, amely elég részletes. Ezután egy attributum üzemmódú grafika, egy egyszerű scroll látható. A zene elég furcsa.

3.rész: No ez már igen ! Több jó rutin van itt. Fent a felirat vízszintesen hullámzik. Mivel a rasztercsík áll mögötte, nagyon jó hatást kelt. De az egyedülálló dolog alul van. 16 színű üzemmódban 80 szín látható egy sorban !!! Ezt a BIAS érték nagyon gyors változtatásával érhető el. Egy palettaszínt ugyanis nem lehet egy soron belül többféle értékre beállítani, a BIAST soronként kb. 8-szor (ugyanezt a borderrel is el lehet érni). A zene megint elég furcsa.

4.rész: Két grafika látható az előző részben már használt hullámoztatással. Itt az egész kép hullámzik, méghozzá nagyon szépen. Enter gombbal lehet a másik képre váltani. Kár, hogy képváltáskor megvillan kicsit a szövegmező.

5.rész: Egy nagy labda pattog. Ha sokat várunk, lesz háttere is, amely áll, sőt később még az is mozogni kezd ! A rutin lényege, hogy van egy nagy képernyő nyitva, amelynek csak egy részlete látszik. Ez a rész úgy van mozgatva, mintha a labda mozogna a képen. Az álló háttér csalás. Az is mozog a labdával együtt, csak a mozgása ellensúlyozva van a 8 állítható palettaszín váltogatásával. Érdemes kivárni, amíg ez is mozogni kezd. A pattogás alatt digitalizált effekt hallható. Zene sajnos nincs.

6.rész: Ugyanaz, mint a 4-es, csak más képpel és zenével.

7.rész: Egy egyszólamú digi zenével indul. Aztán egy függőleges scroll látható. Ez is a 8 palettaszín soronkénti váltásával van megoldva kb. úgy, ahogy a Magicball c. játékban. A grafikán látható négyujjú valami a varázsgömbbel szép rajz, csak hülyeséget ábrázol.

8.rész: Az animálódó rasztercsík említhető meg, megint csak a 8 állítható palettaszín változtatása a módszer lényege. Ez is basic programmal lett előállítva. A pattogó golyók is látványosak.

9.rész: Ez egy szép CD lejátszó, digi zenéket hallhatunk. Ha ugyan lehet azokat zenének nevezni... Egyedüli érdekesség, hogy áthangszerelhetjük a műveket. A zene egyébként saját fejlesztésű digi lejátszóval fut. Nem egy nagy szám, mert csak kétszólamú zenét tud.

10.rész: Vége. A zene szép.