Vegetable Crash

1984 - Hudson Soft

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Space Invaders játékot már bizonyára mindenki látott (legalábbis azok, akik ezt olvassák ezen honlapon). Számtalanszor megmentettük már a Földbolygót a gonosz idegenektől. Most mindenki képzeljen el ezen játékhoz egy rémisztő háttértörténetet, melyben egy közeli naprendszerből érkező, rendkívül barátságtalan mutáns űrzöldségek támadják meg szülőbolygónkat... A jobb oldali képről megállapíthatjuk, hogy a támadás ékét az agresszív paradicsomok vezetik, szorosan mögöttük egy óriás retkek köteléke érkezik, míg leghátul a répák zárják a támadók hadát (a pilótaülésben pedig nyílván az agresszív kismalac védelmezi a Földet.) Az már csak hab a tortán, hogy űrhajónk nem lézerágyúval támad az ellenségre, hanem óriás villákkal. Ha kudarcot vallunk, az emberiségre borzasztó jövő vár. A Földön a zöldségek megkaparintják, napjaink egyik legmodernebb, legnagyobb teljesítményű, legfantasztikusabb, stb. számítógépét, az Enterprise-t! E szuperszámítógép segítségével a zöldségek megalkotják a következő programokat:

  • A Reaper 2 című program 2 lemezes lesz, a grafika az első részhez hasonló változatosságot fog mutatni.
  • A Pac Man egypályás, örökéletes, karakteres képernyőn futó program 3 kbyte terjedelmű lesz (vírussal együtt).
  • A Space Invaders 5 lemezes verziója szintén karakteres képernyőn fog futni. (Garantált izgalmak...)

Ja, és a táplálékláncban is történnek változások... Ezt csak azért írtam, le, hogy kellő motivációt érezzünk a játékhoz.
A játék hozza az 1984-as színvonalat, a mozgás sajnos kicsit darabos (karakteres). Spectrum-on az irányítás billentyűzetről lehetséges, mint arról a kezdőképernyőn tudomást szerezhetünk: A, J - balra, D, L - jobbra, CAPS SHIFT, SPACE - tűz.
Hála Zozosoftnak az Enterprise tulajdonosok szerencsésebb helyzetben vannak: ők tetszőleges botkormánnyal irányíthatják a játékot. Emellett más extrákat is élvezhetünk Enterprise-on: betöltés után választhatunk örökéletet, a highscore kilépéskor elmentésre kerül (persze örökéletmódban nem!).

Örökélet: POKE 34484,183