Super Hang-on

1986 - Electric Dreams

motorverseny

Spectrum (48k)

Enterprise

Igen jó minőségű országúti motorverseny program, mely coin-up játékként kezdte pályafutását. A program négy részből áll amelyek fokozatosan egyre nehezednek. Az egyes részek más-más kontinensen zajlódnak, amit a grafikán is lemérhetünk.
Miután betöltöttük a kívánt részt megtekinthetjük, hogy hol zajlik a verseny, majd a menüben beállíthatjuk a kívánt irányítást (billentyűzet, CURSOR, INTERFACE 2, KEMPSTON), az irányítás érzékenységét (SENSITIVITY), valamint ki-be kapcsolhatjuk az atribútumokat (ATTRIBUTE INKS).
A versenypálya szakaszokra van osztva (Afrika: 6 szakasz, Ázsia: 10 szakasz, Amerika: 14 szakasz, Európa: 18 szakasz), az egyes szakaszokat meghatározott időn belül kell teljesíteni, ha ez nem sikerül, kiesünk a versenyből, feliratkozhatunk az eredménylistára. A pályán rajtunk kívül más versenyzők is vannak, akik rajokba csoportosulva, általában egyenes vonalban haladnak az ideális íven. Vigyáznunk kell, hogy ki ne csússzunk a pályáról, mert a bukás jelentős időveszteséggel jár. Ha nekimegyünk egy ellenfélnek lelassulunk. Vigyázzunk, mert a többi versenyző eléggé vaksi, simán keresztülgázolnak rajtunk, ha utolérnek, és az útukban vagyunk.

A képerőn, felül láthatjuk a rekord-pontszámot, a mi pontszámunkat, hogy mennyi időnk van az aktuális szakaszra, a sebességünket, a szakasz nevét, valamint egy diagrammon lemérhetjük, hogy a pályából mennyit teljesítettünk. Az irányítás egyértelmű, viszont fontos tudnivaló, ha elérjük a maximális sebesség (ilyenkor a sebességmérő piros színű lesz), a tűz gomb folyamatos nyomvatartásával tovább gyorsulhatunk. Nagyon jó program, érdemes vele játszani!

A ZozoSoft által módosított átirat EXOS és EP64 kompatibilis, betöltés után az F1 megnyomásával kérhetünk végtelen időt.

Végtelen idő, 1. szint: POKE 49913,0
Végtelen idő, 2. szint: POKE 49698,0
Végtelen idő, 3. szint: POKE 49680,0
Végtelen idő, 4. szint: POKE 49824,0