Spectris

2002 - Paolo Ferraris

Logikai

Spectrum (48k)

Enterprise

A Z80-as processzorral szinte "csodákat" lehet művelni! Ha jobban megnézzük a Tetris-nek ezt a változatát, rögtön egy ilyen "csodának" lehetünk tanúi. A program mérete nem éri el az 1 Kb-ot sem, egészen pontosan 999 byte! (Színes, és még zene is van benne...) A játék (spectrum változat) 2002-ben a 8. helyezést érte el a MiniGame Compo-n, 1kB-os kategóriában!
Maga a játék a Tetris "szabványos" megvalósítása az ismert alakzatokkal (még "NEXT" feliratú "ablak" is van , mely a következő alakzatot súgja meg nekünk. Az irányítás sajnos csak a kurzormozgató billentyűkkel lehetséges: 6 - balra, 7 - jobbra, 8 - le (ejtés), 0 - forgatás. A játék kijelzi a nehézségi szintet (mely folyamatosan nő), és az eltüntetett sorok számát.
Az Enterprise változatot PovySoft "követte el". Itt zene ugyan nincs, sőt a játék 1870 byte méretűre "hízott", vígasztalásul viszont e drámáért a játék indítása előtt tetszőleges botkormányt választatunk. Az EP átirat a KEYBOARD: eszközt használja, ezért működik pl. a HOLD gomb is, tehát le lehet "pause-ézni" a játékot. A GAME OVER feliratnál ESC-pel visszatér a BASIC-hez. Meleg reset esetén a joystick választó menü jön elő, itt is ESC-pel ki lehet lépni a BASIC-be.