Quackers

1983 -Rabbit Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

A - nem túl ismert - Rabbit Software (1983-84-ben adtak ki pár egyszerűbb játékot) a régi vurstlik hangulatát eleveníti fel egy kis céllövészettel. Feladatunk két részből áll:

A négy sorban mozgó macskafejeket, nyulakat, kacsákat, vigyorgó fejeket kell eltalálnunk (ekkor eltűnnek). Nehezítés, hogy a legfelső sorban, a vigyorgó fejek egy szintén mozgó fal mögött vannak, melyet nem tudunk szétlőni, a falon látható lyukakon tudunk csak átlőni. A képernyő alján vízszintesen tudjuk mozgatni a puskánkat. Lőszerkorlátozás nincs, de az időlimit meglehetősen szoros (a képernyő tetején, a pontszámunk alatt látható piros sáv jeli időnket). Ha lejár az időnk, elveszítjük egy életünket, de folytathatjuk a feladatot (az idő újraindul). Ha teljesítjük a feladatot, a megmaradt idő után jutalompontot kapunk.

A második feladatban jutalompontokat gyűjthetünk: egy teknősbéka ugrál egy gödör felett, nekünk a levegőben el kell találnunk. Ilyenkor egy pillanatra megdermed, majd a másik irányba folytatja a repülést. Célunk, hogy a teknősbékát minél tovább a gödör fölött tartsuk újra és újra eltalálva. Ha nem találjuk el, átrepül a gödör fölött és vége a feladatnak.

Irányítás: a játékot csak billentyűzettel irányíthatjuk (5 - balra, 8 - jobbra, A - tűz), de a játék indítása előtt szabadon definiálhatjuk a kiosztást.