Q10 Tank Buster

1992 - Zeppelin

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

1990-ben a Zeppelin kiadta az F1 Tornado Simulator-t, ami címével ellentétben nem szimulátor volt, hanem egy hangulatos grafikával felruházott lövöldözős program (azért nem volt rossz!). Úgy látszik a fiúk azt gondolták, amit egyszer el lehet adni, miért ne lehetne elsütni még egyszer. A Q10 Tank Buster gyakorlatilag ugyanaz a program, csak a grafikát cserélték le. (A hangon azért csiszolhattak volna, már 1992-ben is "gáz" volt ez a szegényes pittyegés...)
Betöltés után nyomjunk meg egy gombot, de csak egy rövid ideig! Így bejuthatunk a menübe. A menüben csak két opciót választhatunk, az 1-es gombbal a Joystick / billentyűzet között választhatunk, a 2-est megnyomva a billentyűzetet definiálhatjuk. Bármilyen más megnyomására elindul a játék.
A betöltő képernyőből már sejteni lehet, hogy ezúttal egy A10-es támadó repülőgép pilótafülkéjében fogunk ülni, és az ellenség páncélos állományát fogjuk amortizálni. Persze ehhez az ellenség légierejének is lesz némi hozzáfűzni valója. Újítás a játékban, hogy a tűz + le funkcióval bombát szórhatunk (a földi célpontok ellen használatos). Időnként berepül a képbe egy nagyobbacska ellenfél, amit csak több lövéssel lehet megsemmisíteni, ha ez felrobban, hátrahagy egy felvehető tárgyat, ha ezt felvesszük, egy kísérő vadászgépet lapunk. A kíséret addig marad meg, amíg el nem veszítjük egy életünket. A szint végén ebben a játékban is "beköszön" az egész képernyőt betöltő ellenség, amit csak jó sok lövéssel lehet megsemmisíteni. Sajnos a második szinttől tapasztalhatjuk, hogy a készítők előtérben helyezték a grafikai megoldásokat a játszhatósággal szemben, így a piros háttár előtt a piros tankok nem igazán számítanak szemkímélő megoldásnak. Bár a F1 Tornado sem volt könnyű játék, de itt igen hamar el fognak fogyni az életeink.
A játékképernyő alatt bal oldalon láthatjuk a pontszámunkat, alatta az életeink számát. A 'P' billentyűvel szüneteltethetjük a játékot (már ha nem definiáltuk át a billentyűzetet...) . Ha vége a játéknak, feliratkozhatunk a legjobb nyolc pilóta közé.

Örökélet: POKE 55645,0