Powerama

1988 - The Power House

űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

A játékot a Hewson 1986-os, azonos című C64-es játéka ihlette. Érthetetlen módon a Hewson nem készítette el a Spectrum változatot (mondjuk a programot nem nevezhetjük hiánypótlónak...) Aki játszott már a klasszikusnak számító Terra Cresta-val, vagy Slap Fight-al, az nem fog sok újat látni. A kivitelezés első ránézésre "szerénynek" tűnik: zene nincs, csak minimális hang, a grafika monokróm. Ezt azonban ellensúlyozza az izgalmas játékmenet és egy érdekes újítás: a program a pályát véletlenszerűen kombinálja, nincs két egyforma játék!
Feladatunk, hogy keresztüljussunk 7 nehézségi szinten, miközben a lehető legtöbb ellenfelet semmisítjük meg (légi egységeket, és az alattunk elterülő bázis objektumait). Egyetlen célunk a pontszerzés, a 7. szint teljesítése után végetér a játék (valószínűleg azért előbb elfogynak életeink - bár elég bőkezűen osztogatja a jutaloméleteket -, lévén elég nehéz a játék...) Minden szint végén egy hatalmas űrhajó halad át a képernyőn, azonban a továbbjutáshoz ezt sem muszáj megsemmisíteni, viszont minden találatért pontot kapunk. (Egy tipp: a pályákon sorban elhelyezkedő apró pontok szétlövésével gyorsan gyűlnek a pontok). A tereptárgyakat nem kell kerülgetni, átrepülhetünk felettük.
Felvehető extra nincs sok, egészen pontosan csak egyetlen: a villogó piros pontok felvételével fegyverünk tűzgyorsaságát lehet növelni (a tűz gomb nyomvatartásával max. 4 lövéses sorozatokat eregethetünk).
Figyelembe véve a játék kedvező árát (1.99 Font), a játék nem volt egy rossz vétel Angliában. Egyszerű, de élvezetes játékmenet, a sprite-ok szép nagyok!

A menüben billentyűzetet (O, P, Q, A, SPACE vagy a billentyűzet alsó sora) vagy KEMPSTON, SINCLAIR INTERFACE II, vagy CURSOR típusú botkormány-illesztőt választhatunk. A játékot a tűzgomb megnyomásával indíthatjuk. A játék befejeztével a botkormány mozgatásával beírhatjuk a nevünket (tűz = vége).

Örökélet: POKE 33791,0