1991 - Sinclair User

puzzle

Spectrum (128k)

A Sinclair User kazettamellékleteként megjelent játékban ismert, korabeli popsztárok portréjait kell kirakni. A hagyományos tologatós-puzzle játéktól eltérően itt nem csak egy üres mező van, hanem 5, ez némi könnyebbséget jelent. A kép 25 képelemből áll (5x5), és véletlenszerűen kavarja össze a gép. Nehezítés azonban, hogy a képet megadott időn belül (TIME), és megadott mozgatásból (MOVES) kell kirakni.
Ha esetleg nem lenne mindenki számára egyértelmű, kit is ábrázol a kép, a játék előtt rövid szöveges info-t olvashatunk a képen látható hírességről (gondolta valaki, hogy a bal oldalon látható képen Kylie Minogue látható...? A jobb felső sarokban egy "kis térképen" a mezőket számozva is láthatjuk. Ha nem tudnánk eldönteni, melyik mező hova való, ez segít.

Irányítás: a menüben választhatunk billentyűzetet, vagy CURSOR, SINCLAIR, KEMPSTON botkormány illesztőt. A billentyűzetet szabadon definiálhatjuk. Furcsa, hogy a billentyűzetdefiniálásnál kapott helyet a nehézségi szint beállítása, és a zene ki-, bekapcsolása menüpont is. (A zene felejthető...) A nehezebb szinten nincsen "kis térkép".
A képelemek között az iránybillentyűkkel tudjuk mozgatni a kurzort, a tűz+iránybillentyű megnyomásával tudjuk a képelemet arrébb csúsztatni (ha a kérdéses irányban üres mező van).

Örökélet: POKE 47397,0
Nem fogy az idő: POKE 47867,0; POKE 48336,0
Végtelen számú tologatás: POKE 47904,0; POKE 48382,0