Pi in the Sky

1985 - Automata UK Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Pi barátunk - az AUTOMATA UK játékainak visszatérő főhőse (pl.: Pi-in-'Ere) - elhatározta, hogy világkörüli kirándulásra indul egy hőlégballonnal. Segítsünk neki, hogy sértetlenül vészelje túl a kirándulást! Mint közismert, a hőlégballonban folyamatosan melegíteni kell a levegőt, hogy ne zuhanjunk le. Ezt gáz elégetésével lehet megoldani, amiből azonban véges készleteink vannak. Az elégetendő gáz folyamatosan fogy, de ha ütközünk valamilyen légi akadállyal, -10 egység gázunk bánja. Bármilyen ügyesen is navigálunk azonban, gázkészletünket folyamatosan pótolni kell, különben lezuhanunk a cél elérése előtt. Ezt csak úgy tehetjük meg, ha megszerezzük a lebegő (piros) gázpalackokat (+10 egység gáz). A megszerzett gázpalackokért kapjuk a pontokat is! Hogy mekkora távot kell még megtennünk az adott szakaszon, azt az alsó sorban láthatjuk (DIST), a felső sorban láthatjuk, mennyi gázunk van még (GAS). Ha a gázkészletünk 30 egység alá csökken, a hőlégballon elkezd veszíteni a magasságából.
Utunk Angliából indul, a "konzervatív" angoloknál felhőket kell kerülgetni, de a következő nehézségi szinteken már meglepőbb dolgok repkednek a légtérben, meglehetősen kiszámíthatatlan módon. A nehezebb szinteken komoly nehezítés, hogy a gáz egyre gyorsabban fogy! Bár minden teljesített szint után kapunk egy jutaloméletet, rendkívül bosszantó, hogy ha lezuhanunk, az egész távot elölről kell kezdeni! (Vagyis az örökélet POKE nem sokat ér...)

Az eddig olvasottak alapján levonhatjuk a következtetést, hogy egy rendkívül egyszerű ügyességi játékkal van dolgunk, ami (nagyon) rövid távon még poénos is lehet, azonban az első pár lezuhanás után gyorsan el is megy az ember kedve a további próbálkozástól.
A játékot billentyűzettel, vagy KEMPSTON botkormány-illesztővel irányíthatjuk.
I - balra, P - jobbra, Q - fel, Z - le.

Örökélet: POKE 46957,42