Page's Castle Quest

2014 - David Pagett

ügyességi, mászkálós

Spectrum (128k)

A kissé zavaros történet szerint, egy ódon kastély mellett lezuhant egy idegen civilizáció űrhajója. Az űrlények szándékai kevésbé békések. Hősünknek össze kell gyűjtenie a kastélyban fellelhető kincseket, ettől az idegenek annyira megijednek, hogy rögtön elmenekülnek (az összetört űrhajójukkal?!)...
Igazság szerint egy Jet Set Willy klónnak ennyi történet is éppen elég, a lényeg a lényeg: a kastély, a sötét erdő, a föld alatti barlang, és a kastély alagsora 30 helyszínén végighaladva kincseket kell gyűjtenünk, és el kell érnünk a kijáratot, ami történetesen a start-képernyőn van egy fal túloldalán. A fehér repkedő és izgő-mozgó idegenek kerülendők, akárcsak a fáklyák, a sötétkék víz, és a színes mérgező növények és a fehér csontvázak. A legtöbb bosszúságot kétség kívül a véletlenszerűen repkedő madárszerű lények fogják okozni. Hősünk bármilyen magasból leeshet, és időlimit sincs. Eltévedni sem fogunk, hisz a játék gyakorlatilag teljesen lineáris.
Néha sajnos nem egyértelmű, mi is jelent veszélyt ránk, pl. a sötétkék vízben nem mehetünk belé, de a világoskék zuhatag alá igen. Ami biztos: a megszerzendő tárgyak fehér színűek, akárcsak a jutalom életet eredményező figura. Bár elvileg az összes tárgyat össze kellene gyűjteni, gyakorlatilag a játék mindenképen véget ér, ha az EXIT felirat mellett lévő tárgyat felvesszük (csak a pontszámunk lesz kevesebb).
A program erénye a grafika, és hogy jól játszható, csak egy-két nehezebb jelenet van a játékban. Igaz ez annak ellenére is, hogy az ütközésfigyelés néhány helyen szemet szúróan szigorú. Kár, hogy hangok csak 128K-s gépen van.

Iráynítás:
Billentyűzet (Q - balra, W - jobbra, SPACE - ugrás),
KEMPSTON, SINCCLAIR botkormány illesztő.

Térkép