Paddington's Garden Game

1984 - Collins Soft

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

A játék főhőse egy maci, kinek kedvenc elfoglaltsága lepkegyűjtés. Most is ennek az elfoglaltságának fogja szentelni szabadidejét, amikor a közeli parkba veszi az irányt lepkehálóval felszerelve. A maci azonban igen jól nevelt és figyelmes, még véletlenül sem taposhat a park virágaira, és a szökőkútba. Mindemellett nem taposhat a sündisznókra, és úgy tűnik a méhecskéktől pedig fél... A parkban repkedő pillangókat nem nehéz befogni: ha odarohanunk hozzájuk, a maci automatikusan előkapja lepkehálóját és befogja őket. A pillangók befogása után járó pont függ annak színétől: a sárga egy, a piros kettő, a lila három, a zöld öt, az igen ritka kék pillangó pedig tíz pontot ér. A vendégek által a parkban felejtett sárga lekváros szendvicset 50 pont jutalomért fogyaszthatjuk el jóízűen. A macinak minimum 100 pontot kell összegyűjtenie, hogy teljesítse a mára kitűzött célt.
Az egyszer begyűjtött lepkék helyett nem rak ki a program újabbat, mikor visszatérünk a képernyőre, így a játék folyamán az egész parkot be kell járnunk. Vigyázzunk, akárcsak a lepkék, a sünik és a méhecskék is véletlenszerűen mozognak, és ők át tudnak repülni / sétálni a virágokon.

Irányítás:
A a macit irányíthatjuk billentyűzettel (Q, A, O, P), vagy KEMPSTON, SINCLAIR illesztőbe dugott botkormánnyal. Az irányítás kiválasztása után kérhetünk demót, ami gyakorlatilag a játékszabályok ismertetését jelenti. A játékot az 'S' megnyomásával indíthatjuk.