Line of Fire

1990 - US Gold Ltd.

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Enterprise

Az US Gold Line of Fire c. programjáról igazán nem mondható el, hogy leterhelné az ember agytekervényeit: a játék a legvadabb lövöldözést "varázsolja" monitorunkra. Természetesen coin-op játékautomatán kezdte pályafutását, majd a "nagy sikerre" való tekintettel a SEGA megbízta az US Gold-ot a 8 bites verziók elkészítésével. Nos ez a Spectrum lehetőségeiből adódóan nem igazán hozza az elvárható színvonalat. Igazság szerint az eredeti játék is inkább a grafikáról szólt, mintsem a JÁTÉKRÓL, Spectrumon annyit romlott a helyzet, hogy grafika sincs... Na de ne siránkozzunk, nézzük mi jutott nekünk!
Egy géppuskával és végtelen számú lőszerrel felvértezett kommandós szerepében kell áttörnünk a tűzvonalon, letarolnunk az ellenség haderőit. Van itt minden: a harci helikoptertől az óriás cyborg-ig mindent bevet az ellenség. A kamera mindig más irányban mozog: az első szinten előrefele rohanunk, a második szinten egy autóból lövöldözünk hátrafelé, majd egy kanyonban is repülhetünk, vagy éppen Operation Wolf módjára jobbra scrollozódik a képernyő. Mindeközben nekünk csak a tűz gombot kell nyomva tartani, és ide-oda mozgatni a célkeresztet. A játékot nem bonyolították olyan összetett momentumokkal, mint túszszabadítás, az izgalmakat viszont tovább fokozzák a felvehető elsősegélycsomagok, melyek sebesüléseinket gyógyítják (A képernyő tetején a LIFE felirat utáni sáv jelzi a két játékos energiáját.), és a muníciós dobozok, amiben - a SPACE billentyűvel (Enterprise: ENTER) aktiválható - bombákat találunk. Ez igen praktikus eszköz: a képernyőn lévő valamennyi ellenséget eliminálja. (A legalsó sorban láthatjuk a nálunk lévő bombákat ábrázoló ikonokat). A szintek végén tumultuózus jeleneteknek lehetünk tanúi: egy nagyobbacska különítmény szakad a nyakunkba.

Irányítás:
Az eredeti változathoz hasonlóan itt is játszhat egyszerre két játékos, akár billentyűzettel (O, P, Q, A, M), akár KEMPSTON, SINCLAIR illesztővel. Természetesen a legpraktikusabb SINCLAIR INTEFACE-el játszani, hiszen így mindkét játékos botkormánnyal játszhat.
A menüben a 8-9 billentyűkkel navigálhatunk, a 0 gombbal választhatunk.
ENTER - játék szüneteltetése.

Az Enterprise változatot tetszőleges botkormánnyal irányíthatjuk (a menüben is tudunk botkormánnyal navigálni.)
Ha játék közben megnyomjuk az F1-et, a program a következő szintet tölti.
Sajnos az Enterprise verzió egy kicsit lassabb, mint Spectrum-on.

A játékélményt az alábbi POKE-al tehetjük teljessé:

Sérthetetlenség: POKE 42616,201

Esetleg nem árt kipeckelni a tűzgombot.