Kyd Cadet II.
The Rescue of Pobbleflu

2010 - Paul Jenkinson

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Miután Kyd az űrkadét különösebb bonyodalom nélkül megúszta a Jupiter holdján történt affért, egy komolyabb ügyet bíznak rá! Pobbleflu professzort - aki sok más tisztség mellett az űrakadémián is tanít - elrabolják és egy közeli naprendszer egyik kisebb bolygóján tartják fogva. Elrablói egyre magasabb váltságdíjat követelnek, a tárgyalás értelmetlen. Kyd-et küldik a professzor megmentésére. A bolygó egyetlen űrállomását robotok és idegen lények őrzik, és hamarosan az is kiderül, hogy a professzor nem messze a leszálló állomástól, az irányító toronyban raboskodik.
A buta robotok között egyszerűnek tűnő küldetést csak egyetlen dolog bonyolítja: Az önműködő védelmi rendszer, érzékelte leszállásunkat, és lezárta a bázist védő (piros színű) biztonsági ajtókat (természetesen a professzor is egy ilyen zárt ajtó mögött raboskodik). Ezek kinyitásának egyetlen módja, ha megtaláljuk az ajtóhoz szükséges kulcsot. A 14 zárt ajtóhoz 14 kulcs tartozik, ezek közül 13 számozott (úgy tűnik ezen a bolygón nem tízes számrendszert használnak, mert a 10-13. kulcsokon furcsa jelek olvashatóak). Az űrbázis legmélyén pedig megtaláljuk a jelöletlen kulcsot, amely már az irányítótorony zárt termét nyitja.
A pálya kialakítása olyan, hogy csak sorban tudjuk megszerezni a kulcsokat és kinyitni a hozzá való ajtót, így a játék némileg nehezebb lesz mint az első rész, mert többet kell mászkálnunk. Ha egy ajtót kinyitottunk, legközelebbi erre jártunkkor újra lecsukott állapotban lesz, de mivel a kulcs nálunk marad, nem jelent problémát kinyitni. Az apró űrrepülőtéren játszódó kaland nem jelent nehezebb kihívást, a nosztalgiázni vágyók némi gyakorlás után teljesíthetik a küldetést.

A program sok technikai újítást nem tartalmaz az első részhez képest, egyedül a 128K-s hangokat lehet megemlíteni. Az irányítás is változatllan, mindössze 3 billentyű szükséges főhősünk irányításához: 'S' - jobbra, 'A' - balra, SPACE - ugrás.

Örökélet: POKE 36077,182

Térkép